Briose cu prune

de Oana in Prajituri, 28 Feb 2011 | 5300 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g piure de prune
  • 200 g iaurt
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 50 g unt topit
  • 200 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • o fiola esenta de rom
  • jumatate lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu prune:

Ouale se bat bine cu zaharul si zaharul vanilat, pana isi dubleza volumul. Se adauga untul topit, apoi iaurtul si piureul de prune. Prunele mele au fost congelate, dupa ce s-au dezghetat le-am lasat la scurs si apoi le-am pasat cu blenderul vertical si am pastrat putin sirop.Faina se amesteca cu praful de copt si scortisoara si se cerne peste compozitie, amestecand lejer pana se incorporeaza. Se pregateste o tava de briose si se pun doua linguri de aluat in fiecare forma. Se coc la foc mediu in cuptorul incins.

Dupa ce se racesc se glazureaza cu putin sirop de prune si zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu prune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu crema de unt