Briose cu ricotta si glazura de ciocolata

de angyb in Prajituri, 9 Mai 2013 | 1315 vizualizari

 

Cum barbatelul meu de cate ori vine acasa cauta prin frigider ceva dulce azi i-am pregatit briose .Reteta am vazut-o zilele trecute intr-un serial pe care il urmaresc mereu si la sfarsit prezinta cate o reteta.

 

INGREDIENTE

Pt.briose:

  • 350 g ricotta
  • 3 oua
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri(sau praf de copt)
  • coaja rasa de lamaie

Pt.glazura:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt

Pt.uns:

  • Unt
  • faina alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ricotta si glazura de ciocolata:

Separam galbenusurile de albusuri.

Amestecam galbenusurile cu ricotta,zaharul,coaja de lamaie,faina si drojdia. Batem spuma albusurile cu un praf de sare si le adaugam peste amestecul de ricotta si amestecam de sus in jos.

Ungem formele de briose cu unt si le tapetam cu faina alba . Turnam compozitia obtinuta in forme pana la jumatatea formelor. Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 30 de minute.Le lasam sa se raceasca dupa care le scoatem din forme.

Intre timp topim pe baie de abur ciocolata cu untul si cand briosele s-au racit turnam cate 2,3 lingurite de ciocolata desupra.

 

 

TIPS-URI

1

Daca le doriti mai dulci puneti mai mult zahar.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu ricotta si glazura de ciocolata 226408
retete culinare - Briose cu ricotta si glazura de ciocolata 226409
retete culinare - Briose cu ricotta si glazura de ciocolata 226410
retete culinare - Briose cu ricotta si glazura de ciocolata 226411
retete culinare - Briose cu ricotta si glazura de ciocolata 226412
retete culinare - Briose cu ricotta si glazura de ciocolata 226413

COMENTARII (33)

angyb 1

11.05.2013, 16:33

Rocsi

angyb 1

11.05.2013, 16:33

Mihaela iti multumesc din suflet

diana_k 1

11.05.2013, 20:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18