Briose cu sirop de portocale

de sabiradu in Prajituri, 4 Feb 2012 | 3277 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 5 lg zahar
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 1 lmare de mac
  • 3 linguri suc de portocale
  • 1 lg coaja rasa de portocala
  • 6-7 linguri faina
  • 100 g unt

Sirop

  • cca 300 ml suc de portocale,proaspat stors
  • 4 linguri zahar

Decor

  • 2 pahare de iaurt cu fructe ,
  • piersici - in cazul meu
  • 100 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu sirop de portocale:

Punem ouale intr-un castron,le mixam pana isi tripleaza volumul .Adaugam zaharul treptat si apoi untul topit

Punem si macul in compozitie apoi sucul de portocale si faina amestecata cu praful de copt .

Punem aluatul in hartie de briose la copt cca 15 minute .Intre timp facem siropul de portocale

Fierbem sucul impreuna cu zaharul si dupa ce se ingroasa putin dam de o parte si il lasam la recit .In hartia pentru briose punem 3/4 aluat .Dupa ce s-au copt punem cu lingura sirop peste ele si le insiropam bine

Mixam frisca bine bine si apoi adaugam iaurtul ,cu aceasta grozava crema ornam briosele .Sunt delicioase ,delicioase si insiropate.

 

TIPS-URI

1

Sunt la fel de bune si fara crema de iaurt 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu sirop de portocale 144316
retete culinare - Briose cu sirop de portocale 144317
retete culinare - Briose cu sirop de portocale 144318
retete culinare - Briose cu sirop de portocale 144319
retete culinare - Briose cu sirop de portocale 144320

COMENTARII (32)

sabiradu 1

11.03.2012, 18:51

Va multumesc din suflet tutuoror .

Bya Ralu 1

11.08.2012, 19:24

minunate briosele

Raluxaa 1

21.03.2015, 21:09

minunate...mersi pentru reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: