Briose cu struguri

de Bya Ralu in Dulciuri, 12 Sep 2016 | 263 vizualizari

 

eu din toata compozitia am facut un chec si de restul briose

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 pahar de zahar
  • 1 pahar de faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie si portocala
  • esenta de vanilie
  • 1 ciorchine de strugure alb si rosu
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu struguri:

Albusuriile se separa de galbenusuri,se mixeaza cu un praf de sare cateva minute,dupa care se adauga jumatate din compozitia de zahar si se mixeaza pana devine o textura lucioasa.

Galbenusuriile se mixeaza separat cu restul de zahar ramas,pana devine o crema.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt,coaja de lamaie si portocala,esenta de vanilie,si crema de galbenusuri.

Amestecam usor cu o spatula,de jos in sus,pana se omogenizeaza ingredientele.

Boabele de struguri se spala si se sterg cu un servet uscat si se taie in jumatate.

Cu o lingura punem aluat in formele de briose(Cam jumatate),adaugam jumatati de struguri,dupa care completam cu aluat,iar deasupra punem cateva bobite mici de struguri.

Se da la cuptorul preincalzit pentru circa 30 minute.

Se servesc reci

 

RETETA IN IMAGINI

Briose cu struguri-0
Briose cu struguri-1
Briose cu struguri-2
Briose cu struguri-3
Briose cu struguri-4
Briose cu struguri-5

COMENTARII (18)

diaconta

diaconta 1

14.09.2016, 22:50

Foarte bune cu struguri

Bya Ralu

Bya Ralu 1

18.09.2016, 19:22

multumesc

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

08.10.2016, 12:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!