Briose cu surprize

de Valclaudia in Dulciuri, 17 Iul 2016 | 322 vizualizari

 

surpriza consta in faptul ca exteriorul nu tradeaza cu ce sunt umplute (am folosit ciocolata, strugurei  si marshmallow cu jumatati de nuca)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua mari de casa
  • 6 linguri melasa din trestie de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri apa minerala
  • 10 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 1/2 plic praf de copt stins in 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri seminte de in
  • 100 gr. ciocolata neagra
  • 100 gr. strugurei + putin gris
  • 5 bucati marshmallow + 10 jumatati miez de nuca
  • 100 gr ciocolata amaruie+ 3-4 linguri lapte = glazura
  • diferite bombonele din zahar pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu surprize:

Separam ouale.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Albusurile se bat spuma cu praful de sare.

Galbenusurile le mixam cu melasa,senintele de in, zaharul vanilat, praful de copt stins in zeama de lamaie.

Adaugam pe rand cele 6 linguri de ulei, mixand incontinuu.

Apoi adaugam pe rand apa minerala iar la final incorporam alternativ albusuri si faina pana la epuizarea cantitatilor mai sus enumerate.

Asezam hartiute de hartie in formele din silicon pentru briose.

Punem cate o lingura de compozitie, apoi asezam la mijloc bucatele de ciocolata, in altele presaram strugurei proaspeti iar deasupra lor putin gris (care are rolul de a absorbi lichidul lasat de fructe in timpul coptului), iar in celelalte forme vom aseza bucatele de marshmallow.

Restul compozitiei o repartizam peste umpluturile mentionate anterior, avem grija sa nu umplem formele mai muld de 3/4 din capacitatea lor, apoi dam tava cu formele de briose la cuptor (folosim functia de coacere cu ventilatie).

Coacem briosele la temperatura medie cca25 minute, facem testul cu scobitoarea, daca sunt coapte le scoatem din cuptor, apoi din formele de silicon pe un gratar si le lasam la racit complet.

Briosele pe care le-am umplut cu marshmallow vor avea o crusta inestetica (pe care o indepartam) insa in golul ramas care are o baza lipicioasa dulce, asezam jumatati din miez de nuca.

Topim ciocolata amaruie intr-o craticioara in 3-4 lingfuri de lapte, apoi ungem briosele cu ajutorul unei pensule din silicon, cu glazura.

Presaram diferite bombonele colorate ca decor.

Lasam briosele peste noapte sa se intareasca bine glazura si servim dimineata la cafea ori la ceai ;)

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu surprize 451155
retete culinare - Briose cu surprize 451156
retete culinare - Briose cu surprize 451157
retete culinare - Briose cu surprize 451158
retete culinare - Briose cu surprize 451159
retete culinare - Briose cu surprize 451160
retete culinare - Briose cu surprize 451161
retete culinare - Briose cu surprize 451162
retete culinare - Briose cu surprize 451163
retete culinare - Briose cu surprize 451164
retete culinare - Briose cu surprize 451165
retete culinare - Briose cu surprize 451166

COMENTARII (10)

Gherca Daniela 1

18.07.2016, 09:24

delicioase!

noiinbucatarie 1

18.07.2016, 10:55

Rocsi 1

18.07.2016, 20:31

Mmmmm...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29