Briose cu umplutura din nuca de cocos si mac

de Valclaudia in Dulciuri, 4 Dec 2016 | 2435 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua mari de casa + 3 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de apa minerala
  • 8 linguri de ulei din floarea soarelui
  • 1 plic praf de copt
  • 10 linguri faina proaspat cernuta

Umplutura:

  • 2 albusuri
  • 250 gr. zahar pudra
  • 2 linguri seminte de mac
  • 150 gr. nuca de cocos rasa

Glazura alba:

  • 1 albus de ou
  • un praf de sare
  • 100 gr. zahar pudra
  • 1 lingura zeama de lamaie

Decor:

  • 250 ml frisca vegetala lichida
  • colorant rosu
  • colorant verde
  • fluturasi din zahar
Portii: 32
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu umplutura din nuca de cocos si mac:

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Preparam intai glazura alba si umplutura pentru a putea folosi si galbenusurile ramase la compozitia de blat.

Asadar: Batem spuma albusul cu praful de sare, adaugam zaharul pudra si cand obtinem o spuma ferma, adaugam zeama de lamaie. Lasam deoparte vasul cu glazura acoperit.

Cele doua albusuri se bat impreuna cu zaharul pana se obine o spuma ferma. Adaugam semintele de mac si nuca de cocos, acoperim vasul pana cand folosim umplutura.

Separam ouale pentru blatul brioselor.

Peste albusuri, punem un praf de sare si le mixam in continuu pana obtinem o spuma ferma.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi uleiul in fir subtire. Turnam si apa, la fel, in fir subtire pana la incorporarea completa.

In amestecul obtinut punem o parte din spuma de albusuri si o parte din faina, amestecam usor cu lingura de lemn, de jos in sus, sa nu se lase spuma. Procedam la fel pana epuizam intreaga cantitate de faina si de spuma.

Asezam hartiutele de briose in formele din silicon si in tava de briose.

Punem cate o lingura de compozitie in fiecare forma, apoi cate o lingurita de umplutura, iar la final acoperim umplutura cu amestec pentru blat. 

Dam tavile la cuptor pentru 35 minute, folosim functia de coacere cu ventilatie.

Scoatem briosele coapte din cuptor, apoi din forme, le lasam la racit.

Ungem fiecare briosa cu glazura alba.

Frisca lichida o mixam pana obtinem consistenta dorita.

Impartim cantitatea de frisca in doua, coloram o parte cu rosu si partea ramasa cu colorant verde.

Decoram briosele cu frisca colorata si fluturasi din zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu umplutura din nuca de cocos si mac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu finetti