Brioşe cu unt

de diaconta in Dulciuri, 10 Noi 2013 | 6621 vizualizari

 

Grozave de savurat la micul dejun lânga o ceaşcă de ceai,cafea ori lapte.Calde şi aromate îţi schimbă perspectiva asupra zilei ce tocmai a început.Aceste brioşe sunt asemănătoare aluatului franţuzesc,având un conţinut ridicat de unt şi ouă.Este important să pregătiţi aluatul cu o zi înainte pentru că este necesar să stea la frigider 24 de ore sau cel puţin peste noapte.In acest timp aluatul va creşte foarte frumos.Coapte în formele de muffins,au şi un aspect foarte plăcut de porţii individuale.Savurându-le de dimineaţă lânga cafeaua fierbinte ,îmi închipuiam că sunt pe terasa unei cafenele de pe malul Senei ,aerul rece vestea deja ultimele zile ale toamnei,iar vântul împrăştia leneş frunzele arămii.O dimineaţă ce te îmbie la leneveală.

 

INGREDIENTE

  • 380 g faina
  • 50 g zahar
  • 180 g unt 82% grasime
  • 7 g drojdie uscata
  • 4 oua
  • 1 lingurita sare
  • vanilie
  • stafide aurii,caise deshidratate,afine
  • rom pentru înmuiat stafidele
  • Pentru uns:
  • Galbenus de ou+lapte
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioşe cu unt:

Faina am amestecat-o cu sarea si zaharul într-un bol.

Am facut o adâncitura în faina,am pus drojdia,o lingura apa calduta,am pus si putina faina peste drojdie si am lasat-o sa dospeasca.

Am pus cele 4 oua si am mixat cu paletele pentru framântat câteva minute.

Untul la temperatura camerei,l-am taiat cubulete.

La viteza mica ,am adaugat câte un cub de unt pâna l-am încorporat pe tot.

Dupa aceasta etapa,aluatul  având grasime, a început sa se desprinda de peretii vasului.

Mi s-a parut totusi prea moale,asa ca am mai adaugat o lingura de faina si am framântat cu mâna.

Am presarat faina,am acoperit cu o folie de plastic,lasând loc sa creasca si am pus la frigider pâna a doua zi.

Am presarat faina si am întins o foaie  pe blatul de lucru.

Am taiat bucati,am pus fructele,apoi le-am dat forma unei bile.

Le-am pus în formele de muffins.

Mie mi-au iesit 18 briose,unele chiar foarte mari.

Apoi le-am mai lasat  sa creasca în loc caldut.

Am încalzit cuptorul la 220 de grade.

Am uns briosele cu galbenus de ou amestecat cu lapte apoi le-am pus la cuptor pentru 10-15 minute pâna s-au rumenit.

Se servesc calde dar sunt la fel de bune si reci.

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

puteti sa folositi si drojdie proaspata,cam 15 g

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Brioşe cu unt 276935
retete culinare - Brioşe cu unt 276936
retete culinare - Brioşe cu unt 276937
retete culinare - Brioşe cu unt 276938
retete culinare - Brioşe cu unt 276939
retete culinare - Brioşe cu unt 276940
retete culinare - Brioşe cu unt 276941
retete culinare - Brioşe cu unt 276942
retete culinare - Brioşe cu unt 276943
retete culinare - Brioşe cu unt 276944
retete culinare - Brioşe cu unt 276945
retete culinare - Brioşe cu unt 276946
retete culinare - Brioşe cu unt 276947
retete culinare - Brioşe cu unt 276948
retete culinare - Brioşe cu unt 276949
retete culinare - Brioşe cu unt 276950
retete culinare - Brioşe cu unt 276951
retete culinare - Brioşe cu unt 276952
retete culinare - Brioşe cu unt 276953
retete culinare - Brioşe cu unt 276954
retete culinare - Brioşe cu unt 276955
retete culinare - Brioşe cu unt 276956
retete culinare - Brioşe cu unt 276957
retete culinare - Brioşe cu unt 276958

COMENTARII (46)

diaconta 1

13.11.2013, 11:33

Elena,ti le recomand cu drag,demult n-am fost asa incantata de un aluat

Corinuta 1

13.11.2013, 12:44

Minunate-s! Imi place culoarea si consistenta!

diaconta 1

13.11.2013, 14:47

Corina si pe mine m-au uimit cat de frumos s-au copt intr-un timp atat de scurt si cat de pufoase au fost.Au ramas si proaspete destul de mult timp,daca le-am mai incalzit putin au fost ca scoase proaspat din cuptor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L