Briose cu vanilie

de leoflori in Prajituri, 4 Iul 2009 | 7473 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente : 120 gr.unt la temp.camerei 130 gr.zahar  210 gr.faina  3 oua mari  60 ml.lapte  1 lgta esenta vanilie coaja de la 1 lamaie  1 1/2 lgta praf copt  1/4 lgta sare 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu vanilie:

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Ungem 12 forme si/sau punem hartiute pt.copt.
Frecam untul spuma cu zaharul.
Adaugam ouale pe rand,mixam bine dupa fiecare.
Punem esenta de vanilie si coaja de lamaie.
Amestecam faina cu praful de copt si sare.
La viteza mica a mixerului punem amestecul de faina si laptele, alternand.
Umplem formele 2/3 si coacem 18-20 minute pana se rumenesc putin.
Scoatem si lasam la racit pe un gratar.
Glazuram dupa dorinta:zahar pudra,ciocolata topita,butter-cream, dar sunt foarte gustoase si simple.
Am folosit pt.glazura finetti duo putin incalzita la bain-marie.( prea dulce dupa parerea mea)
Apoi am scufundat briosele doar cu motul in crema si le-am rasucit.
Am ornat iar cu bombonele decor.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu vanilie 5467
retete culinare - Briose cu vanilie 5468
retete culinare - Briose cu vanilie 5469
retete culinare - Briose cu vanilie 5470

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: