Briose cu visine

de Geanina87 in Prajituri, 6 Apr 2014 | 3821 vizualizari

 

Si pentru ca mi-au ramas 5 albusuri de la tortul diplomat, m-am gandit sa fac rapid niste briose. Bine am facut! Sunt delicioase :)

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • esenta de vanilie
  • o mana de visine congelate
  • un praf de copt
  • un praf de sare
Portii: 11
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu visine:

Visinele se pun intr-o strecuratoare si se lasa la scurs. Albusurile se mixeaza spuma tare, adaugand cate o lingura de zahar. Va rezulta o bezea lucioasa.Punem uleiul si esenta si mixam inca un minut.Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza cu grija in albusuri. Visinele decongelate si scurse de zeama se introduc in compozitie, insa pastram cateva pentru a le aseza deasupra. Ungem formele cu putin ulei, turnam compozitia pe 3/4 din forma, deasupra punem si visinele pastrate si dam la cuptorul preincalzit 180° pentru 25-30 minute.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu visine 309441
retete culinare - Briose cu visine 309442
retete culinare - Briose cu visine 309443

COMENTARII (22)

laura_n 1

07.04.2014, 17:25

biig like!

Geanina87 1

07.04.2014, 17:44

simonacallas 1

07.04.2014, 18:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55