Briose cu visine si caise

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 9 Iul 2010 | 1633 vizualizari

 

foarte bune pt o dimineata ploioasa, alaturi de o cafeluta, un amestec dulce acrisor care va va incanta papilele gustative.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • un cubulet de unt
  • 1 iaurt cremoso
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • caise
  • visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu visine si caise:

Batem ouale intregi cu praful se sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, untul la temperatura camerei, iaurtul, faina, praful de copt si esenta de vanilie, mixam bine pana se omogenizeaza compozitia.

Compozitia astfel rezultata o punem in forme de briose, unse cu ulei si tapetate cu faina, iar peste compozitie punem visine si caise.

Le dam la cuptor pentru cca 15 minute, la foc mediu.

Dupa ce le-am scos de la cuptor le lasam sa se racoreasca si cu ajutorul unui cutit le desprindem de pe margini si le scoatem din forme.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu visine si caise 40825
retete culinare - Briose cu visine si caise 40826
retete culinare - Briose cu visine si caise 40827
retete culinare - Briose cu visine si caise 40828

COMENTARII (6)

Dana Cristea - pusikmea 1

09.07.2010, 20:43

MULTUMESC MEDI

Corinuta 1

09.07.2010, 23:45

Arata frumos poza cu formele de tarta!

Rocsi 1

10.07.2010, 11:07

intind mana si iau una ca sa stii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D