Briose cu visine si ciocolata

de Miha in Dulciuri, 9 Iul 2009 | 5438 vizualizari

 

Pufoase si usor de preparat...

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 125 g iaurt
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 1 praf de copt
  • 1 cana faina
  • visine,dupa preferinta
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu visine si ciocolata:

Untul moale,la temperatura camerei,il mixam cu zaharul,pana devine ca o crema.

Separam albusurile de galbenusuri.Acestea din urma le incorporam,rand pe rand,in crema de unt.

Adaugam iaurtul si ciocolata data pe razatoarea mare si omogenizam.

Incorporam si faina amestecata cu praful de copt,iar la sfarsit albusurile batute spuma tare,cu un praf de sare.

Punem aluatul in forme,din loc in loc punem cate o jumatate de visina.

Dam la cuptorul incins la 180 de grade,pentru jumatate de ora,pana se rumenesc.

Se "impopotoneaza" :)) cu ciocolata topita.

 

RETETA IN IMAGINI

Briose cu visine si ciocolata-0
Briose cu visine si ciocolata-1
Briose cu visine si ciocolata-2
Briose cu visine si ciocolata-3
Briose cu visine si ciocolata-4

COMENTARII (13)

Oana 1

23.12.2009, 17:18

Miha, mi-am luat tava de briose din Viena si acum am bagat o tura la cuptor cu visine si ciocolata, iamiiiii!

Oana 1

23.12.2009, 18:10

Wow, ce bune sunt!! Pai maine cred ca fac alta tura, o sa le pape astia mici pe toate pana la Craciun

Miha 1

23.12.2009, 21:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04