Briose cu visine si nuci

de papabundetot in Prajituri, 17 Noi 2013 | 2626 vizualizari

 

Pentru ca le iubesc foarte tare si tot nu am mai facut de ceva vreme,astazi…am revenit la briose,de data asta ceva improvizat cu visine din visinata si nuci,insa deloc de neglijat pentru ca a fost o combinatie extrem de reusita care cu siguranta trebuie repetata si cu alte ocazii.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 4 oua
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte condensat
  • 350 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 plicuri praf de copt
  • nuci,visine din visinata tocate marunt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu visine si nuci:

De obicei atunci cand fac briose,amestec toate ingredientele uscate si separat cele umede si apoi intre ele.

De data asta am vrut sa vad cum e si alt fel…asa ca am separat galbenusul de albus,albusul l-am batut usor spuma insa nu foarte tare,galbenusul l-am frecat cu zahar,am adaugat apoi uleiul,laptele condensat,faina si praful de copt,am amestecat bine si la urma am incorporat cu grija si albusul batut spuma.

Am adaugat apoi visinile tocate marunt si o mana de nuci,am pus aluatul in forme si l-am dat la cuptor pana cand s-au copt complet.

Desi mai uscate ca si textura fata de alte prajituri,mie imi plac tare mult briosele si le fac mereu cu mare drag.

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu visine si nuci 279067
retete culinare - Briose cu visine si nuci 279068
retete culinare - Briose cu visine si nuci 279069
retete culinare - Briose cu visine si nuci 279070

COMENTARII (19)

papabundetot 1

18.11.2013, 09:33

multumesc scumpilor!

diaconta 1

18.11.2013, 13:50

cam bune

Krystyan Trendy 1

19.11.2013, 09:09

minunate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21