Briose cu visine si spuma de lamaie

de Rocsi in Dulciuri, 10 Apr 2010 | 5707 vizualizari

 

Daca tot am primit forme de briose am zis sa le si testez...reteta de briose o am de pe internet ,iar reteta de spuma de lamaie dintr-o revista.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200 ml ulei
  • 300 ml iaurt
  • 200 gr zahar
  • sucul si coaja de la o lamaie
  • 400 gr faina
  • 1 praf copt
  • 1 esenta vanilie
  • visine
  • spuma de lamaie
  • cateva patratele de ciocolata cu cafea
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu visine si spuma de lamaie:

Ouale se bat spuma cu zaharul.

peste ouale spuma se pune iaurtul si uleiul treptat.

praful de copt se stinge cu putin otet sau suc de lamaie si se pune peste.

apoi se adauga faina,sucul si coaja de lamaie,esenta de vanilie.toate se amesteca bine iar la urma se pun visinele si se mai mixeaza maxim 2 min.

formele se ung cu putina margarina si se umplu pe 3/4 cu compozitia de briose.

tavile se dau in cuptorul incins pana sunt gata(le verificam cu scobitoarea).

cand sunt gata,le scoatem din cuprot si le lasam sa se racoreasca.

ciocolata o topim pe baie de aburi cu un strop de ulei.

peste briosele racite,se pune putina spuma de lamaie,iar cu lingurita se pune ciocolata topita.

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu visine si spuma de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (8)

ionix 1

11.04.2010, 09:20

bravo! sa-mi faci si mie la vara

Rocsi 1

11.04.2010, 11:04

multumesc pentru aprecieri

ionela2682 1

11.04.2010, 12:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu visine si afine