BRIOSE CU ZMEURA

de Oana in Prajituri, 21 Iun 2009 | 5214 vizualizari

 

Foarte racoritoare si rapid de facut!

 

INGREDIENTE

  • 125g unt moale
  • 125 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua
  • un iaurt mic
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • o cana mare cu zmeura
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA BRIOSE CU ZMEURA:

Este acelasi procedeu ca la briosele cu caise, acelasi lucru l-am patit si cu ele, s-au latit pentru ca nu am avut tava speciala de briose...gustul, insa, e irezistibil :)

Se amesteca cu mixerul untul cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana se face spuma. Se adauga treptat ouale, apoi iaurtul. Se amesteca faina cu praful de copt si se cern deasupra, amestecandu-se cu o lingura de lemn.

Se umplu formele de briose, la circa doua treimi, se pune deasupra zmeurica (cat mai multa), apoi se coc 20-25 de minute, la foc mediu.

 

RETETA IN IMAGINI

BRIOSE CU ZMEURA-0
BRIOSE CU ZMEURA-1
BRIOSE CU ZMEURA-2
BRIOSE CU ZMEURA-3
BRIOSE CU ZMEURA-4
BRIOSE CU ZMEURA-5
BRIOSE CU ZMEURA-6

COMENTARII (4)

ala_oancea 1

05.08.2009, 10:33

Ce frumusele sunt !

Oana 1

05.08.2009, 14:00

Mersi Ala! Nici acum nu mi-am luat tava de briose

elena1988 1

01.02.2011, 15:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04