Briose cu zmeura

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 24 Dec 2015 | 644 vizualizari

 

Reteta de baza este inspirata de catre Andreea Caroline :x Multumesc!

 

INGREDIENTE

Ne sunt necesare urmatorele ingrediente pentru blat:

  • 250 gr făină albă de grâu
  • 100 gr zmeură
  • 150 gr zahăr
  • 3-4 linguri cu ulei
  • 250 ml lapte
  • 1 ou mare
  • Un praf de sare
  • Un plic cu praf de copt
  • optional: fulgi de ciocolata

Pentru cremă:

  • 200 ml frişcă lichidă + Câteva picături cu suc de lămâie
  • 200 gr ciocolată cu cacao
  • 200 gr unt
  • O pastaie de vanilie

Pentru décor: zmeura

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu zmeura:

Se amestecă făina cu praful de copt, cu zahărul şi cu un praf de sare.

Se adăugă oul şi uleiul. Se omogenizează si se toarnă puţin câte puţin laptele.

Se obtine un aluat asemanator celui de chec.

Se adaugă fulgii de ciocolata si zmeura, amestecând uşor.

Se ung formele de copt cu puţin ulei şi adăugăm 2-3 linguriţe din compoziţie (în funcţie de mărimea formelor). Le punem la copt (în cuptorul preîncălzit) pentru 20-30 de minute la 160 de grade.

Cat timp briosele se afla in cuptor, pregatim crema de ciocolata.

Topim untul si ciocolata într-un vas, la foc mic, adaugam semintele de vanilie, amestecând continuu până ce se topesc complet.

Mixăm frişca şi adăugăm câteva picături cu suc de lămâie pentru a se întări, după care adăugăm ciocolata topită. Păstrăm crema la rece timp de 30 de minute, după care ornăm brioşele şi adaugam zmeura.

 

RETETA IN IMAGINI

Briose cu zmeura-0
Briose cu zmeura-1
Briose cu zmeura-2
Briose cu zmeura-3
Briose cu zmeura-4
Briose cu zmeura-5
Briose cu zmeura-6
Briose cu zmeura-7
Briose cu zmeura-8
Briose cu zmeura-9
Briose cu zmeura-10
Briose cu zmeura-11
Briose cu zmeura-12

COMENTARII (11)

Corinuta

Corinuta 1

24.12.2015, 20:22

Arata yammii! Imi place zmeura cu ciocolata!

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

24.12.2015, 22:03

Este o combinatie reusita!

Rocsi

Rocsi 1

26.12.2015, 13:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!