Brioşe de cacao cu branza

de ionix in Dulciuri, 5 Oct 2010 | 5379 vizualizari

 

Brioşe de cacao cu branza `` „Steaua e numa’ una”
.haide Steaua :)) dupa cum vedeti, doar una din briose este cu nuca de cocos de culoare albastru si in mijloc o steluta rosie... rezulta, Steaua e numa' una :)) :D

 

INGREDIENTE

Pentru aluat: ·    

  •  6 oua ·
  •  6 linguri zahar
  • 4-5 linguri cu faina
  • 5 linguri cacaoa
  • 100 ml ulei
  • 1 praf copt
  • 1 esenta rom ·
  • Coaja de la o portocala 

Pentru umplutura:

  • 200 g branza dulce
  • 50 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • Coaja de lamaie
  • Cateva bombonele cu ciocolata si alune (gen bombimbon) :D sfaramitate


  Sirop pt décor:

  • 5-6 linguri cu apa+ 3-4 linguri cu zahar+ zeama de la jumatate de lamaie-àtoate date intr-un clocot…

     Décor:

  • Nuca de cocos si stelute


Portii: 28
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioşe de cacao cu branza:

 

Preparare umplutura:

Branza se freaca cu untul si zaharul pana devine ca o crema. Se adauga zaharul vanilat si coaja de lamaie.

Preparare aluat:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , apoi se adauga zaharul si se bat in continuare. Peste albusurile batute spuma, se adauga galbenusurile unul cate unul. Se amesteca de jos in sus. Se adauga  uleiul, turnand putin cate putin, continuand sa amestecat de jos in sus. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa si se pune, treptat, amestecand tot de jos in sus. Apoi se adauga coaja de portocala si esenta de rom.Ungem formele de briose cu unt si tapetam cu faina. Turnam aluat in ¾ din forma, o lingura din umplutura de branza si bombonele sfaramate iar apoi se da la cuptor. Cuptorul a fost incins in prealabil. Se lasa la cuptor circa 10-15 de minute la foc mediu, In partea de sus a cuptorului. Se face testul cu scobitoarea, mai spre margine unde n-avem branzica, inainte de a scoate briosele.

Se decoreaza dupa bunul plac.

Eu am uns cu sirop briosele si am presarat nuca de cocos. Astfel,  nuca de cocos sta lipita bine de briosa.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe de cacao cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

ANCA 1

06.10.2010, 20:05

esti cevaaaa...

ionix 1

06.10.2010, 20:07

@Roberta multumesc frumos...

@Anca... stiu... sunt de speriat

nadina73 1

07.10.2010, 02:15

super si tava si briosele

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose cu unt si cas