Briose de ciocolata cu banane

de oana_d in Prajituri, 1 Apr 2013 | 1590 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de unt,
  • 400 g zahar,
  • 50 g cacao,
  • 125-130 ml lapte,
  • 4 oua,
  • 300g faina,
  • un pachet de praf de copt,
  • esenta de rom,
  • o ciocolata amaruie cu minim 55% cacao,
  • o banana.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de ciocolata cu banane:

Untul, zaharul si cacaoa se pun la foc moale cu laptele sa dea cateva clocote pana cand zaharul este complet dizolvat. Se iau 8 linguri din compozitie si se pun intr-un ibric de cafea, apoi se lasa crema sa se raceasca. Intre timp se bat albsusurile spuma. Cand s-a racit complet crema de cacao, se adauga pe rand galbenusurile amestecand pana la omogenizare, apoi faina in ploaie amestecand continuu, praful de copt, esenta de rom, iar la urma albusurile spuma care se incorporeaza usor, de sus in jos. Se toarna in formele de briosa, se pune in mijlocul fiecareia cate o felie de banana si se da la copt in cuptorul preincalzit la foc mediu, cca 15-20 de minute. (Cantitatea ajunge pentru doua tavi de briose, sau o tava de 15 bucati si un chec mai mic.)
Dupa ce trece testul scobitorii se scoate tava si se lasa sa se raceasca briosele. Intre timp in cele 8 linguri de compozitie puse deoparte, se topeste pe foc mic ciocolata amaruie si se glaseaza sau se decoreaza briosele cu glazura astfel obtinuta. Am servit alaturi de doua cupe de inghetata de fistic.

 

COMENTARII (19)

Panacris 1

24.06.2013, 13:56

Krystyan Trendy 1

28.10.2013, 10:22

delicioase

Bya Ralu 1

10.10.2014, 16:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D