Briose de ciocolata cu bezea elvetiana

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Prajituri, 21 Mar 2013 | 3617 vizualizari

 

Aveti pofta de niste briose cu cacao, dulceata de merisoare si crema de unt cu bezea elvetiana?

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 24 briose:
  • - 280 grame faina alba;
  • - 150 grame zahar brun;
  • - 4 oua de casa;
  • - 1/2 lingurita sare de mare;
  • - 1 lingurita praf de copt;
  • - 50 grame cacao;
  • - 250 ml iaurt grecesc;
  • - 145 ml ulei de struguri;
  • - 1 plic zahar vanilat;
  • - 4 linguri dulceata de merisoare.
  • Ingrediente pentru crema de unt cu bezea elvetiana:
  • - 2 albusuri (de la oua de casa proaspete);
  • - 80 grame zahar alb tos;
  • - 125 grame unt cu 80% grasime, la temperatura camerei;
  • - 1 praf de sare;
  • - 2-3 lingurite de Chai latte.
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de ciocolata cu bezea elvetiana:

Mod de pregatire briose:

1. Se cerna faina intr-un bol mare, se adauga cernand si cacaua si se amesteca.

2. Se adauga sarea, praful de copt si se amesteca iar.

3. Se amesteca separat intr-un alt bol, ouale, zaharul brun si zaharul vanilat.

4. Se adauga uleiul, iaurtul si se mixeaza totul pana la omogenizare.

5. Se incorporeaza ingredientele uscate cu cele lichide si se mixeaza pana la omogenizare.

6. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se pregateste tava de briose in care asezam hartiile pentru briose.

7. Se pun din aluat cate doua linguri (de inghetata) pentru fiecare forma.

8. Se introduce tava la copt pentru 30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

9. Dupa coacere, se lasa la racit briosele si se decoreaza cu glazura/crema.

Mod de pregatire crema de unt:

1. Intr-un bol mare de metal sau de sticla se pun albusurile, zaharul si praful de sare. Bolul se aseaza la bain-marie dar fara sa atinga apa, fundul bolului.

2. Se amesteca cu un tel compozitia si se introduce termometrul de bucatarie (destinat special pentru astfel de scopuri) care se pastreaza asa pana compozitia atinge temperatura de 70 grade, amestecand continuu, la foc mic.

3. Se retrage bolul de pe foc si se mixeaza la viteza maxima timp de 8-10 minute pana cand bolul se raceste complet.

4. Continuam sa mixam, adaugand pe rand untul taiat cubulete, doar cate un cubulet. Adaugam urmatorul cubulet doar dupa ce anteriorul s-a omogenizat perfect in compozitie.

5. La final am adaugat Chai Lattepentru aromatizare si culoare si am mai amestecat putin pana s-a incorporat in crema.

6. Decorati briosele cu ajutorul unui pos.

 

RETETA IN IMAGINI

Briose de ciocolata cu bezea elvetiana-0
Briose de ciocolata cu bezea elvetiana-1
Briose de ciocolata cu bezea elvetiana-2
Briose de ciocolata cu bezea elvetiana-3
Briose de ciocolata cu bezea elvetiana-4
Briose de ciocolata cu bezea elvetiana-5
Briose de ciocolata cu bezea elvetiana-6

COMENTARII (37)

Teo 1

23.03.2013, 21:26

Foarte ''elegante''in asa rochite!

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

24.03.2013, 10:12

Multumesc Teo

monik80 1

21.03.2015, 07:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04