Briose de ciocolata cu inghetata

de simona72 in Dulciuri, 12 Mar 2013 | 1080 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50 gr ciocolata amara cu concentratie mare de cacao(eu am avut doar cu 52%)
  • 50 ml smantina pt frisca
  • o lingurita de unt
  • 5 linguri mari de frisca batuta
  • 10 cupe de inghetata (de care va place si aveti, eu am avut de capsuni)
  • jeleu de fructe de padure sau toping
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de ciocolata cu inghetata:

Ciocolata, smantina pt frisca si untul le topim pe bain-marie. Avem nevoie de 5 forme de briose de silicon. Punem in fiecare forma ciocolata topita si tapetam marginile si fundul formei. Dam la congelator pt citeva minute pina se intareste ciocolata. Punem in fiecare forma cite o lingura de frisca batuta si dam iar la congelator pt citeva minute. Scoatem formele si punem in fiecare forma cite 2 cupe de inghetata, dam la congelator pina sunt intarite bine ca sa se poata scoate frumos formele din silicon. Cind le servim decoram cu toping sau jeleu de fructe, dar eu am pus citeve afine din dulceata.  Copiii se vor bucura in special de acest desert.

Pofta buna!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose de ciocolata cu inghetata 210600
retete culinare - Briose de ciocolata cu inghetata 210601
retete culinare - Briose de ciocolata cu inghetata 210602
retete culinare - Briose de ciocolata cu inghetata 210603
retete culinare - Briose de ciocolata cu inghetata 210604

COMENTARII (15)

simona72 1

12.03.2013, 21:44

Rocsi 1

12.03.2013, 22:07

Yamiiii ..vreau

simona72 1

12.03.2013, 22:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L