Briose de Craciun

de ioana31 in Prajituri, 19 Dec 2011 | 3602 vizualizari

 

Hei toata lumea!!Sunt noua in acest univers culinar si vreau sa incep cu ceva dulce si bun de pus sub brad pentru Mosu'! Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte degresat
  • 100 gr unt 
  • 450 gr faina
  • 150 gr zahar(daca va place mai dulce puteti pune 200 gr)
  • o jumatate de lingurita scortisoara macinata
  • un pumn de nuci
  • Jumatate plic praf de copt
  • 50 gr cacao(eu nu am pus ca nu am avut, dar cred ca e foarte bun ) 
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de Craciun:

1. Se amesteca faina cu untul batut si cu zaharul pana se omogenizeaza.

2. Se adauga pe rand laptele si se amesteca din nou.

3. Se adauga oul intreg si se omogenizeaza.

4. Se adauga praful de copt si (pentru aspect)se stinge.

5. Se amesteca impreuna cu praful de cacao, nucile taiate marunt si scortisoara.

6. Se toarna in tava speciala  si se lasa la cuptor pentru 20-30 min la 180 grade.

TIPS-URI

1

puteti folosi fustite speciale pentru briose gasite la Metro sau Real, dar se pot  inlocui cu hartie de copt

2

se poate presara zahar praf la sfarsit peste ele(mai mult pentru aspect)

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu cacao, simple si foarte pufoase