Briose de iarna

de giorgi in Prajituri, 8 Dec 2012 | 3407 vizualizari

 

Am vrut sa le ornez cu crema dar nu stiu ce colorant natural as putea folosi ...Pana o sa aflu parerile voastre am apelat la el ,dragutul kiwi.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1/2 ciocolata
  • 100 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 300-400 gr faina
  • 100 ml lapte dulce
  • doua lingurite praf de copt pentru turta dulce (daca nu avem punem scortisoara,cuisoare ,kardemom)
  • un varf de lingurita sare (mai zdravan)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de iarna:

Am separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma tare cu sarea si zaharul.Ciocolata cu untul le-am topit pe baie marina si apoi am pus laptele .Le-am luat de pe foc si am amestecat in ele cateva linguri de faina pana s-a facut o pasta fluida,curgatoare .Am amestecat usor albusurile si am completat cu restul de faina amestecata cu praful de copt.

Am turnat compozitia in hartiile puse in tava speciala si am copt la foc potrivit .Am incercat cu scobitoarea o briosa sa vad minunea coacerii.

Cu forma steluta de la turte dulci ,sau pentru ce o mai fi,am decupat figurine pe care le-am infipt intr-o scobitoare pe care am introdus-o in briosa pudrata si parfumata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

giorgi 1

10.12.2012, 12:37

o jumatate dintr-o ciocolata

giorgi 1

10.12.2012, 12:49

http://www.youtube.com/watch?v=G2rPWYjh9x0&list=PL6004BDC698C180D0&index=2

Asa mi-ar fi placut dar nu am gasit o idee pentru colorant verde ,neaparat natural

Sunt atatea idei de ornare pe youtube !
http://www.youtube.com/watch?v=0NaErxl6UhQ&list=PL6004BDC698C180D0&index=3

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:34

foarte faina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose pufoase