Briose de iarna

de giorgi in Prajituri, 8 Dec 2012 | 1226 vizualizari

 

Am vrut sa le ornez cu crema dar nu stiu ce colorant natural as putea folosi ...Pana o sa aflu parerile voastre am apelat la el ,dragutul kiwi.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1/2 ciocolata
  • 100 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 300-400 gr faina
  • 100 ml lapte dulce
  • doua lingurite praf de copt pentru turta dulce (daca nu avem punem scortisoara,cuisoare ,kardemom)
  • un varf de lingurita sare (mai zdravan)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de iarna:

Am separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma tare cu sarea si zaharul.Ciocolata cu untul le-am topit pe baie marina si apoi am pus laptele .Le-am luat de pe foc si am amestecat in ele cateva linguri de faina pana s-a facut o pasta fluida,curgatoare .Am amestecat usor albusurile si am completat cu restul de faina amestecata cu praful de copt.

Am turnat compozitia in hartiile puse in tava speciala si am copt la foc potrivit .Am incercat cu scobitoarea o briosa sa vad minunea coacerii.

Cu forma steluta de la turte dulci ,sau pentru ce o mai fi,am decupat figurine pe care le-am infipt intr-o scobitoare pe care am introdus-o in briosa pudrata si parfumata.

 

RETETA IN IMAGINI

Briose de iarna-0
Briose de iarna-1

COMENTARII (9)

giorgi

giorgi 1

10.12.2012, 12:37

o jumatate dintr-o ciocolata

giorgi

giorgi 1

10.12.2012, 12:49

http://www.youtube.com/watch?v=G2rPWYjh9x0&list=PL6004BDC698C180D0&index=2

Asa mi-ar fi placut dar nu am gasit o idee pentru colorant verde ,neaparat natural

Sunt atatea idei de ornare pe youtube !
http://www.youtube.com/watch?v=0NaErxl6UhQ&list=PL6004BDC698C180D0&index=3

Bya Ralu

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:34

foarte faina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!