Briose de pui cu piure

de nico15 in Pui, 23 Oct 2012 | 935 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de piept de pui
  • 2 pulpe de pui
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • ½ de telina
  • 2 catei de usturoi
  • cimbru,
  • sare, piper
  • pesmet
  • ulei
  • 4 cartofi
  • 1 sfecla prefiarta
  • unt
  • putin lapte
  • nucsoara
  • bobite de rodii
  • 3 felii de bacon
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de pui cu piure:

Pentru inceput spalam pieptul si pulpele de pui le zvantam si trecem pulpele prin flacara, le spalam din nou si le punem in apa cu sare la fiert, le lasam sa fiarba si vom spuma,dupa aceea adaugam legumele, spalam, curatam si spalam din nou legumele, ceapa o taiem brunnoise, iar telina si morcovii cubulete le lasam 20 de minute si incercam sa vedem cand sunt fierte daca nu mai lasam 10 minute.

Dupa aceea le scoatem si procedam in felul urmator, lasam un pic carnea sa se raceasca dupa care curatam pielea de pe pulpe si vom toca foarte marunt carnea. Legumele(scurse bine de apa) le vom blenda bine si vom amesteca cu carnea, saram, piperam si adaugam cimbru, adaugam oul si amestecam bine dupa care adaugam si pesmetul. Caramelizam si cealalta ceapa(taiata foarte fin) si usturoiul tocat foarte fin si il adaugam in aceasta compozitie, amestecand bine si pregatind compozitia pentru a fi pusa in forme.

Pregatim o tava de briose in care punem hartiile pentru briose si vom adauga compozitia in ele, acestea nu se vor umfla asa ca se pot pune aproape pline, mie mi-au iesit 9(noua)briose.  La cuptor vor sta 25 de minute la 180 de grade.

Pregatim piureul dupa cum urmeaza: spalam bine cartofii si ii punem in coaja la fiert in apa cu sare, ii fierbem, dupa care ii scoatem,ii curatam de coaja si pasam bine, adaugam unt, sare daca mai trebuie si daca este prea vascos un pic de lapte(caldut). Sfecla a fost prefiarta dar o mai dam si pe ea intr-un clocot o blendam bine si amestecam putin cate putin in piureul de cartofi. Fierbem bucata de dovleac, o blendam, piureul rezultat il punem intr-o tigaie adaugam unt si sare si gata piureul.

Facem bucatile de bacon crispy dandu-le la cuptor, dupa care le vom taia cubulete mici, acestea si boabele de rodie vor fi ornamentele pentru briose. Dupa care ne vom apuca de aranjarea preparatului nostru final ca in imaginile alaturate.

Pofta Buna

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose de pui cu piure 183924
retete culinare - Briose de pui cu piure 183926
retete culinare - Briose de pui cu piure 183927
retete culinare - Briose de pui cu piure 183928
retete culinare - Briose de pui cu piure 183929
retete culinare - Briose de pui cu piure 183930

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

23.10.2012, 22:16

bine arata

Sim0na 1

24.10.2012, 13:46

super reteta, super prezentare!!!
Bine ai revenit, sper ca ai avut o vacanta frumoasa!!

nico15 1

24.10.2012, 21:36

Multumesc mult, da a fost o excursie minunata. Voi atasa un articol despre ea, evident cand voi gasi timpul necesar, hahaha.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!