Briose din albusuri

de MotanLaOale in Prajituri, 23 Noi 2012 | 2572 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 160 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • stafide
  • coaja de portocale praf
  • zeama de la o portocala
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose din albusuri:

Albusurile se bat tare cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se intareste.

Se adauga untul topit si racit si aromele si se mixeaza.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor cu o spatula.

Se pune hartie speciala in formele de briose si se pune o lingura din compozitie.

Se presara cateva stafide in fiecare forma si se acopera cu inca o lingura de compozitie.

Din ingrediente mi-au iesit 12 briose.

Se introduc in cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute.

Se face testul cu scobitoarea.

Se pot orna dupa preferinta. Eu nu le-am ornat.

Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose din albusuri 189693
retete culinare - Briose din albusuri 189694
retete culinare - Briose din albusuri 189695
retete culinare - Briose din albusuri 189696
retete culinare - Briose din albusuri 189697
retete culinare - Briose din albusuri 189698
retete culinare - Briose din albusuri 189699
retete culinare - Briose din albusuri 189700
retete culinare - Briose din albusuri 189701
retete culinare - Briose din albusuri 189702
retete culinare - Briose din albusuri 189703

COMENTARII (36)

MotanLaOale 1

24.11.2012, 20:23

moi_miruna 1

25.12.2012, 17:04

Multumesc mult pentru reteta! Au iesit minunate intr-un timp foarte scurt!! Sarbatori Fericite!

MotanLaOale 1

25.12.2012, 18:22

Craciun fericit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S