Briose din albusuri cu cafea

de La Ancuta in Prajituri, 28 Noi 2011 | 2591 vizualizari

 

Am tot "muncit" prin bucatarie si mi-au ramas cateva albusuri. Pentru ca nu avem nimic dulce, am hotarat sa le valorific.

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • vanilie
  • 2 linguri bilute de ciocolata
  • 2 lingurite cafea solubila
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose din albusuri cu cafea:

Mixam bine albusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana cand spuma luceste si face "tzepi".
Adaugam uleiul in fir subtire si mixam in continuare. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in spuma cu miscari de jos in sus.

Luam trei linguri de aluat si le punem separat intr-un castron.

In aluatul ramas adaugam vanilia si bilutele de ciocolata si omogenizam usor. In cele trei linguri adaugam cafeaua si amestecam pana se omogenizeaza.

Punem cate o lingura din aluatul cu vanilie in formele pentru briose. Deasupra punem o lingurita de aluat cu cafea. Cu varful unui cutit amestecam pentru a realiza un efect marmorat.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana ce briosele se rumenesc usor si trec testul scobitorii. Scoatem pe un gratar si lasam sa se raceasca.

Mie mi-au iesit 12 briose, prea putine, dupa spusele unora (a se citi: sotul :))

 

RETETA IN IMAGINI

Briose din albusuri cu cafea-0
Briose din albusuri cu cafea-1
Briose din albusuri cu cafea-2
Briose din albusuri cu cafea-3
Briose din albusuri cu cafea-4
Briose din albusuri cu cafea-5

COMENTARII (43)

La Ancuta

La Ancuta 1

30.11.2011, 14:58

Pofteste Gabytza

ionela27

ionela27 1

03.02.2012, 13:31

tocmai ce le-am terminat de facut...delicioase|||

La Ancuta

La Ancuta 1

03.02.2012, 13:40

Ma bucur ca ti-au placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24