Briose din albusuri cu nuca de cocos

de Valyvalentyna in Prajituri, 20 Iun 2014 | 642 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 albusuri,
  • 8 linguri zahar,
  • 7-8 linguri de faina,
  • 1 esenta vanilie,
  • 5 linguri de ulei,
  • 1 zahar vanilat,
  • 1 praf de copt
  • . Pt. Umplutura:
  • 1 albus de ou,
  • 4 linguri de zahar,
  • 50 gr nuca de cocos,
  • 3 linguri de lapte.
  • Zahar pudra pt. pudrat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose din albusuri cu nuca de cocos:

Se bat spuma albusurile cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pina devine o spuma lucioasa, in continuare adaugam pe rind uleiul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt si putin cite putin incorporam in compozita de albusuri amestecind usor de jos in sus. Intr-un bol adaugam albusul, nuca de cocos si zaharul, laptele omogenizam bine. Ungem formele de briose cu ulei  adaugam o lingura din compozitie si  una de umplutura apoi mai punem una tot de compozitie {cit sa acoperim umplutura}. Bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 25 de min.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose din albusuri cu nuca de cocos 327604
retete culinare - Briose din albusuri cu nuca de cocos 327605
retete culinare - Briose din albusuri cu nuca de cocos 327606
retete culinare - Briose din albusuri cu nuca de cocos 327607
retete culinare - Briose din albusuri cu nuca de cocos 327608
retete culinare - Briose din albusuri cu nuca de cocos 327609
retete culinare - Briose din albusuri cu nuca de cocos 327610
retete culinare - Briose din albusuri cu nuca de cocos 327611

COMENTARII (6)

Valyvalentyna 1

20.06.2014, 10:46

Va multumesc

Valyvalentyna 1

20.06.2014, 10:50

Cu mare drag Andreea

Rocsi 1

20.06.2014, 21:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: