Briose din carne tocata

de - TABITA - in Mancaruri cu carne, 12 Iun 2013 | 4884 vizualizari

 

Ne-au placut mult aceste "briose". Reteta de la Cimpoies Elvira >:D<

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 lingurita cimbru sau oregano uscat
  • 4 catei de usturoi
  • 200 g pasta de tomate
  • 100 g pesmet
  • 2 linguri mustar
  • 1/2 lingurita sare
  • piper
  • 4 oua
  • ulei pentru tapetat
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose din carne tocata:

Ceapa se toaca marunt. Morcovul se da pe razatoarea mica. Usturoiul se piseaza.

Se pune uleiul de masline intr-o tigaie la incins. Se adauga ceapa, morcovul, usturoiul si oregano/cimbru si se calesc cateva minute.

Se da tigaia la o parte si se lasa sa se raceasca.

Se incinge cuptorul la 170° C (foc mediu).

Formele de briose se tapeteaza cu ulei.

Ouale se pun intr-un bol si se bat. Peste ele se adauga pesmetul, jumatate din pasta de tomate, carnea tocata, mustar, piper, sare si legumele calite. Se amesteca totul bine, cu mana, pana se obtine o compozitie omogena.

Compozitia se distribuie uniform in formele de copt, apoi se decoreaza cu restul de pasta de tomate si putin cimbru proaspat.

Se dau la cuptor pentru 30--40 de minute.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se asezoneaza dupa gust.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose din carne tocata 235909
retete culinare - Briose din carne tocata 235910
retete culinare - Briose din carne tocata 235911
retete culinare - Briose din carne tocata 235912
retete culinare - Briose din carne tocata 235913
retete culinare - Briose din carne tocata 235914
retete culinare - Briose din carne tocata 235915
retete culinare - Briose din carne tocata 235916
retete culinare - Briose din carne tocata 235917
retete culinare - Briose din carne tocata 235918
retete culinare - Briose din carne tocata 235919
retete culinare - Briose din carne tocata 235921

COMENTARII (34)

Rocsi 1

12.06.2013, 20:47

Foarte bune si gutoase

- TABITA - 1

12.06.2013, 20:53

Da, Mirela, sunt foarte bune!

- TABITA - 1

12.06.2013, 20:53

Multumesc Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D