Briose dospite cu ciocolata

de daniastefania in Prajituri, 23 Apr 2015 | 624 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 90 gr unt
  • 90 gr zahar
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita esenta vanilie
  • un praf de sare
  • 54 patratele de ciocolata
  • 1 galbenus de ou batut cu putin lapte pentru uns
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose dospite cu ciocolata:

Dizolvam drojdia in laptele caldut, impreuna cu 1 lingura de zahar si 3 linguri de faina. Lasam amestecul 15-20 de minute, pana se umfla. Apoi adaugam restul ingredientelor, cu exceptia ciocolatei, si framantam aluatul cateva minute pana devine elastic si nelipicios. Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Se framanta apoi iar aluatul si se lasa din nou la dospit. Se intinde apoi aluatul intr-o foaie cu grosimea de 0,5 cm. Cu ajutorul unei forme rotunde sau cu un pahar decupam cerculete. In mijlocul fiecarui cerculet asezam un patratel de ciocolata. Pliem apoi cerculetul in doua si iar in doua. Trei bucati astfel obtinute se aseaza in forma de muffins unsa cu ulei. Indoitura celor 3 cercuri sa fie spre interiorul formei. Lasam briosele sa creasca 20-30 minute. Le ungem apoi cu galbenus de ou batut cu putin lapte si le dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 15 minute. Sunt foarte bune si se pot servi si cu o cana cu lapte sau iaurt. Sper sa va placa!

.

 

TIPS-URI

1

Ciocolata o alegeti dupa preferinte, dar sa fie patratele mai mici, sa puteti plia cerculetele

RETETA IN IMAGINI

Briose dospite cu ciocolata-0
Briose dospite cu ciocolata-1
Briose dospite cu ciocolata-2
Briose dospite cu ciocolata-3
Briose dospite cu ciocolata-4
Briose dospite cu ciocolata-5
Briose dospite cu ciocolata-6
Briose dospite cu ciocolata-7
Briose dospite cu ciocolata-8
Briose dospite cu ciocolata-9

COMENTARII (8)

mirela0911

mirela0911 1

24.04.2015, 15:30

Bune!

dantes

dantes 1

26.04.2015, 08:57

Delicioase!

Ina

Ina 1

26.04.2015, 11:00

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!