Briose dospite cu ciocolata

de daniastefania in Prajituri, 23 Apr 2015 | 2806 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 90 gr unt
  • 90 gr zahar
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita esenta vanilie
  • un praf de sare
  • 54 patratele de ciocolata
  • 1 galbenus de ou batut cu putin lapte pentru uns
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose dospite cu ciocolata:

Dizolvam drojdia in laptele caldut, impreuna cu 1 lingura de zahar si 3 linguri de faina. Lasam amestecul 15-20 de minute, pana se umfla. Apoi adaugam restul ingredientelor, cu exceptia ciocolatei, si framantam aluatul cateva minute pana devine elastic si nelipicios. Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Se framanta apoi iar aluatul si se lasa din nou la dospit. Se intinde apoi aluatul intr-o foaie cu grosimea de 0,5 cm. Cu ajutorul unei forme rotunde sau cu un pahar decupam cerculete. In mijlocul fiecarui cerculet asezam un patratel de ciocolata. Pliem apoi cerculetul in doua si iar in doua. Trei bucati astfel obtinute se aseaza in forma de muffins unsa cu ulei. Indoitura celor 3 cercuri sa fie spre interiorul formei. Lasam briosele sa creasca 20-30 minute. Le ungem apoi cu galbenus de ou batut cu putin lapte si le dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 15 minute. Sunt foarte bune si se pot servi si cu o cana cu lapte sau iaurt. Sper sa va placa!

.

TIPS-URI

1

Ciocolata o alegeti dupa preferinte, dar sa fie patratele mai mici, sa puteti plia cerculetele

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose dospite cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Glazura rapida pentru orice prajituri