Briose Elvetiene

de Panacris in Prajituri, 28 Ian 2012 | 1876 vizualizari

 

Ca deobicei dulcele pentru baietii mei, trebuie sa contina muuuuulta ciocolata si cacaooo!!!
Reteta am cules/o din revista Ioana, nr. 11/2003, bineinteles cu mici ajustari :D

 

INGREDIENTE

  • faina 560 g.
  • ciocolata fina cu lapte 200 g.
  • cacao neagra 4 linguri
  • praf de copt 2 plicuri
  • zahar tos 200 g.
  • oua 2 bucati
  • iaurt 500 ml.
  • unt 250 g.
  • glazura de ciocolata 100 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose Elvetiene:

Ciocolata se taie bucati marunte, pana se faramiteaza bine. Faina se amesteca cu bucatile de ciocolata, cacaua si praful de copt. Ouale se bat energic, in alt vas cu zaharul, untul moale si iaurtul pana se omogenizeaza. Se incoporeaza masa de faina cu compozitia de ou si iaurt, amestecandu-se bine pana se obtine un aluat omogen. Se aseaza cate un bulgar din aluat in forma de briose, punandu-se apoi la cuptor 20 de minute la foc potrivit. Se scoate tava  si se mai lasa briosele in tava cca. 5 minute, apoi se scot pe un gratar pentru a se raci. Se orneaza cu glazura de ciocolata dupa gustul fiecaruia. 

 

TIPS-URI

1

ingredientele prezentate sunt pentru o portie dubla!!!

RETETA IN IMAGINI

Briose Elvetiene-0
Briose Elvetiene-1
Briose Elvetiene-2
Briose Elvetiene-3
Briose Elvetiene-4
Briose Elvetiene-5
Briose Elvetiene-6
Briose Elvetiene-7
Briose Elvetiene-8
Briose Elvetiene-9
Briose Elvetiene-10
Briose Elvetiene-11
Briose Elvetiene-12
Briose Elvetiene-13
Briose Elvetiene-14

COMENTARII (18)

Rocsi

Rocsi 1

29.01.2012, 11:23

Cate ai mai gatit..bravo!!

iri_iri

iri_iri 1

29.01.2012, 11:39

dupa acele floricele merge si un pic de dulce cu ciocolata

ionela2682

ionela2682 1

30.01.2012, 10:16

Ce bunatati!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi cu mazare si ton

de katty 5

Salata de cartofi...

ieri la 08:44

Macrou la cuptor cu legume

de katty 5

Macrou la cuptor...

ieri la 08:39

Macrou usturoiat cu piure de mazare

de katty 5

Macrou usturoiat...

ieri la 08:33

Supa de somon cu cartofi

de katty 5

Supa de somon cu...

ieri la 08:27