Briose espresso cu portocala

de Rux in Prajituri, 18 Oct 2013 | 2322 vizualizari

 

Pentru o dimineata minunata, un desert minunat :) ...crusta usor crocanta, interior pufos, gust de cafea si portocala delicios :) ... sa nu va mai spun despre aroma :)

 

INGREDIENTE

  • 150 gr faina
  • 150 gr zahar brun
  • 100 gr unt
  • 3 linguri iaurt grecesc( 10%)
  • 3 linguri cacao
  • 2 oua
  • vanilie
  • coaja rasa de la o portocala mare
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 50 ml espresso mai tare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose espresso cu portocala:

Se pune intr-un ibric cafeaua si untul se tine si se amesteca continuu la foc mic pana se topeste untul( nu se fierbe). Se da deoparte. Se pun cele 3 linguri de iaurt( rece ), se amesteca bine si se adauga ouale pe rand, apoi se mixeaza cu un tel( eu nu am folosit mixerul).

Se cantaresc si se amesteca intr-un vas ingredientele uscate: faina, zaharul, vanilia, coaja de portocala, cacaoa, praful de sare si praful de copt.

Peste ingredientele uscate turnam compozitia lichida si amestecam bine cu telul.

Ungem formele cu unt si punem cu o lingura compozitia. Din aceasta cantitate vor iesi sase briose mari.

Incingem cuptorul la 190 de grade si coacem briosele pentru fix 20 de minute. Nu le vom tine mai mult sa nu se usuce.

Scoatem briosele din forme si le vom lasa la racit inainte sa le servim cu pofta alaturi de o cafea delicioasa.

 

RETETA IN IMAGINI

Briose espresso cu portocala-0
Briose espresso cu portocala-1
Briose espresso cu portocala-2
Briose espresso cu portocala-3
Briose espresso cu portocala-4
Briose espresso cu portocala-5
Briose espresso cu portocala-6
Briose espresso cu portocala-7
Briose espresso cu portocala-8
Briose espresso cu portocala-9
Briose espresso cu portocala-10
Briose espresso cu portocala-11
Briose espresso cu portocala-12

COMENTARII (43)

tanyapatap

tanyapatap 1

19.10.2013, 20:32

IMI PLACE!!

nadea68

nadea68 1

25.10.2013, 18:42

Rux

Rux 1

30.10.2013, 11:08

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!