Briose glazurate

de Irina in Prajituri, 21 Noi 2013 | 7007 vizualizari

 

M-am jucat si m-am distrat in bucatarie! Am dat in mintea copiilor, ce sa fac? :))

 

INGREDIENTE

  • Pt briose:
  • 150 g unt moale
  • 150 g zahar brun
  • 3 oua
  • 105 g faina alba
  • 75 g migdale macinate
  • Pt glazuri:
  • 50 g ciocolata cu cacao
  • 50 g ciocolata alba
  • 4 linguri de smantana
  • o mana de zmeura
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose glazurate:

Aceasta e o reteta de briose cu migdale pe care am mai facut-o, dar cu cacao in compozitie.

Reteta aici. De data aceasta am facut doua glazuri: una de ciocolata cu cacao si una cu ciocolata cu zmeura. Din pacate poze cu prepararea glazurilor nu am...dar am pozele finale. :)

Untul impreuna cu zaharul le-am mixat bine, am adaugat ouale, faina si migdalele macinate.

Compozitia obtinuta am pus-o in hartie de briose in fome de silicon pentru briose si am dat la cuptor, incins la 180 grade pentru 15 minute.

Am avut grija sa nu umplu mai mult de trei sferturi formele, pentru a ramane 

Le-am lasat putin la racit.

Intre timp am preparat cele doua glazuri:

Ciocolata cu cacao am amestecat-o impreuna cu 2 linguri de smantana pe foc, pana s-a topit ciocolata. Am lasat glazura la racit.

Ciocolata alba am amestecat-o cu smantana, tot pe foc, iar la final am adaugat cateva boabe de zmeura. 

Am ornat briosele, unele cu glazura roz, unele cu glazura de cioco. Peste glazura de ciocolata am presarat si cateva bucatele de migdale.

Lui Puf-puf, plusul lui Matei, cred ca i-au placut toate la fel de mult... ;;)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose glazurate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Lia_ 1

22.11.2013, 07:16

ce-ati facut dumneavoastra aici? o joaca serioasa. bravo! doar ne pregatim de sarbatori, nu?

Lavinia 1

22.11.2013, 09:29

Ce frumoase sunt

Sylvia 1

22.11.2013, 13:57

superb arata ! cred ca afost bataie pe ele

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert eclere