Briose - gogosi

de katty in Dulciuri, 16 Noi 2014 | 3906 vizualizari

 

Daca aveti chef de un dulce rapid aceste briose pica numai bine .

 

INGREDIENTE

  • 140 gr zahar pudra +pentru ornat
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100 ml iaurt
  • 2 oua mari , batute
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 140 gr unt topit +pentru uns formele de briose
  • 12 lingurite gem de zmeura , trecut prin sita , pentru a inlatura semintele(eu am folosit de afine)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose - gogosi:

Se încinge cuptorul la 190° C . Se unge uşor cu unt o tavă de brioşe cu 12 găuri (sau se foloseşte una din silicon). Se pun 140g de zahăr, făina şi bicarbonatul într-un castron şi se amestecă. Se bat iaurtul, ouăle şi vanilia într-o cană. Se răstoarnă, împreună cu untul topit în bolul cu ingrediente uscate şi se încorporează rapid cu o lingură de metal, până se omogenizează. 

Se împart două treimi din amestec în găurile de brioşe. Cu atenţie, se adaugă câte o linguriţă de gem în centrul fiecărei găuri, apoi se acoperă cu aluatul rămas.Se coc 16-18 minute, până cresc, devin aurii şi elastice la atingere. Se lasă brioşele la răcit cinci minute înainte să fie scoase din forme.

Se dau prin zahăr pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose - gogosi" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata