Briose Martisor :)

de papabundetot in Prajituri, 2 Mar 2014 | 4116 vizualizari

 

Pentru ca venirea primaverii o asteptam cu totii dupa frigul adus de iarna,m-am gandit ca in prima zi de primavara sa fac un desert vesel si colorat care sa aminteasca oarecum de culorile snurului de martisor.Si…ce desert putea fi mai potrivit decat niste briose…preferatele mele :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 4 oua
  • 350 gr faina 650
  • 150 gr zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 120 gr unt
  • 10 linguri lapte
  • caise uscate,
  • un praf de sare
  • esenta vanilie
  • 2 plicuri praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • orez cu lapte pentru umplut
  • 4 linguri de gris
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose Martisor :):

Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusul l-am amestecat bine cu zaharul,apoi am adaugat coaja de lamaie,esenta,untul putin incalzit si am continuat sa amestec bine,am pus apoi laptele,faina si praful de copt.

Separat am batut bine albusurile cu un praf de sare pana cand s-a format o spuma ferma.Am incorporat apoi spuma de albus peste amestecul de galbenusuri,cu grija sa nu stric spuma.La final cand aluatul a fost complet omogenizat,am adaugat si o mana de caise uscate taiate marunt.Am impartit aluatul in 2 castroane,in cantitati egale si in o parte de aluat am adaugat colorant rosu,celalalt lasandu-l asa.
Am pregatit umplutura pentru briose,care a constat din ceva orez cu lapte care deja era la frigider,peste care am adaugat 4 linguri rase de gris.

Am pregatit tava de briose,cu hartiutele de copt si am pus pe rand cate o lingurita de aluat colorat,una de aluat alb,apoi peste am pus cate o lingura de orez cu lapte,si la final inca cate o lingura de aluat,in asa fel incat orezul cu lapte sa ramana la mijloc in briosa.

Eu…m-am jucat cu aceste briose,reteta se poate face si fara umplutura,sau fara  orez cu lapte,sigur va iesi la fel de delicioasa si fara,dar….daca tot l-am avut la indemana in frigider,am zis sa incerc si sa vad ce va iesi…rezultatul m-a incantat,asa ca daca vreti puteti incerca.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose Martisor :)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu afine si struguri