Brioşe moţate cu dulceaţă de vişine

de ionix in Prajituri, 7 Sep 2010 | 5281 vizualizari

 

ROXY, MULTUMESC DIN SUFLET PT TAVA... :x:x:x
mi-au ieşit 24 de bucaţi

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte
  • 3 ouă
  • 100 g unt topit si răcit
  • 200 g zahăr
  • 4 pliculete zahăr vanilat
  • circa 20 linguri rase cu făină (poate diferi cantitatea)
  • 1 praf de copt stins cu zeama de la o lămâie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • zahăr vanilat
  • câteva picături de esenţă de rom
  • 3 linguri cu cacao
  • gem/dulceaţă de vişine

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioşe moţate cu dulceaţă de vişine:

Ouăle, untul topit şi laptele trebuie să fie la temperatura camerei. Batem ouăle spumă,  împreună cu zahărul şi zahărul vanilat. Turnăm untul uşor şi batem bine.  Adăugăm praful de copt stins şi laptele treptat, treptat.  Făina o amestecam cu coaja de lămâie şi o turnăm, puţin câte puţin, până obţinem un aluat care are consistenţa uşor mai groasă faţă de cea a smântânei. Dacă vi se pare prea moale, folosind cantitatea de făină dată, mai poţi adăuga făină. Iar dacă este prea tare lungeşte-l cu puţin lapte.

O cană din compoziţie o amestecăm cu romul şi lingurile cu cacao.

Tava de brioşe se unge bine cu unt şi se tapetează cu făină. Se pune aluat în  ¾  din formă. Punem peste un vârf de linguriţă cu gem de visine şi deasupra punem o linguriţă din compoziţia cu cacao.

Se dă tava la cuptor, care a fost în prealabil încins, şi lăsăm la foc mediu 10-15 minute. Se face testul cu scobitoare înainte să le scoatem(să nu rămână aluat lipicio pe ea).

Se scot din tava cât sunt încă fierbinţi şi se decorează după bunul plac.

Pofta bună!

 

TIPS-URI

1

Decoratiune bombonele: le-am uns câteva cu miere şi apoi am pus bombonele. Astfel bombonele stau lipite pe brioşă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe moţate cu dulceaţă de vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Teo 1

08.09.2010, 10:56

imi place ca sunt asa '' motate ''!

gaby_duceag 1

08.09.2010, 10:58

ah ce faina-i aia rupta.mai, eu m-as muta la tine)

ionix 1

13.09.2010, 12:11

mersic de aprecieri... va pupacesc pe toate @Gaby... cre' ca sotul n-ar avea nimic de obiectat ii plac moldovencele ca-s gospodine si iubitoare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose perfecte.