Brioşe negrese cu ciocolată, vişine şi cocos

de madi_marin in Prajituri, 10 Iun 2012 | 1987 vizualizari

 

Reţeta de bază am luat-o din revista GoodFood. Era o reţetă de negresă. M-am gândit să le fac sub formă de brioşe.Şi pentru că aveam vişine,şi pentru că îmi plac în combinaţie cu ciocolata…a ieşit ce vedeţi.

 

INGREDIENTE

Pentru 10 brioşe :

  • 150 g ciocolată amăruie
  • 125 g unt
  • 200 g zahăr
  • 2 ouă
  • 100 g făină
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 200 g vişine fără sâmburi
  • 2 linguri nucă de cocos plus extra
  • ciocolată albă pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioşe negrese cu ciocolată, vişine şi cocos:

Se pun la foc foarte mic untul, ciocolata şi zahărul şi se amestecă până s-au topit.

Se dă deoparte de pe foc compoziţia şi se toarnă într-un castron. Cu un tel se încorporează în ea pe rând ouăle, nuca de cocos, vanilia şi făina cernută. Se omogenizează bine compoziţia.

Forma de brioşe se tapetează cu hârtiuţe speciale. În fiecare se toarnă o lingură de compoziţie, se nivelează, se pun deasupra 3 vişine , după care se acoperă cu încă un pic de compoziţie, se pun iar vişine şi se presară un pic de nucă de cocos. Aşa se procedează pentru toate brioşele.

Se coc în cuptorul preîncălzit cam 30 de minute.

Se scot la răcit, apoi se presară cu nucă de cocos şi ciocolată albă rasă.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Brioşe negrese cu ciocolată, vişine şi cocos-0
Brioşe negrese cu ciocolată, vişine şi cocos-1
Brioşe negrese cu ciocolată, vişine şi cocos-2

COMENTARII (48)

Rux 1

11.06.2012, 19:17

Pai si cine le papa? , eu am zece zile de cand nu am mancat zahar...si vad ca e perfect

madi_marin 1

12.06.2012, 21:36

Ruxy...am doua fete acasa, plus colegii de serviciu... deci...se gasesc amatori... asa-i ca bine fara zahar? si eu ma simt mult mai bine de cand tin dieta...

feliciacristea46 1

18.10.2012, 20:55

ce grozave !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!