Briose Parkin

de simona72 in Prajituri, 20 Aug 2015 | 1241 vizualizari

 

In original, "Prajitura Parkin", este de fapt o prajitura care provine din Anglia, mai precis de undeva din nord. Reteta m-a incantat in primul rand pentru ingrediente, adica, am achizitionat un borcan de melasa si am vrut musai o prajitura la care sa o folosesc. In plus, este o prajitura usoara, plina de arome, care se mentine zile bune si care poate fi servita cu placere alaturi de cafea... Inspiratie mi-a fost James Martin.

 

INGREDIENTE

  • 130 g unt la temperatura camerei
  • 100 g melasa
  • 100 g miere sau sirop agave
  • 100 g zahar brut
  • 200 ml lapte
  • 200 g faina alba
  • 70-80 gr fulgi de ovaz
  • 1 praf de sare
  • 3 oua mari
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 1 lingura ghimbir pudra
  • 1 lingura amestec de anason, nucsoara, cuisoare (eu am folosit doar nucsoara)
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose Parkin:

Se pune intr-o craticioara untul, melasa, mierea, zaharul si laptele. Punem craticioara pe foc si lasam pana untul s-a topit si zaharul s-a dizolvat. Sa nu dea in clocot si nici foarte fierbinte sa nu fie compozitia. Daca este necesar o mai lasati putin la racit pana devine doar calduta.

Intr-un bol se amesteca faina,fulgii de ovaz lasati intregi sau usor macinati, praful de copt, bicarbonatul si toate mirodeniile. Peste ingredientele uscate se adauga compozitia facuta anterior si se amesteca cu telul pana se incorporeaza ingredientele. Se adauga ouale si se amesteca din nou pana la incorporare. Va rezulta o compozitie moale, ceva mai groasa ca si cea de clatite...Cu ajutorul unei linguri punem din compozitie in tava de briose cu hartie pentru briose. Umplem briosele pe treisferturi, lasand loc si pentru crestere. Dam tava la cuptorul incins la 170 grade si lasam aproximativ 25-30 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Le lasam sa se raceasca complet, eventual le putem depozita in cutii metalice si le servim. 

 

TIPS-URI

1

ca si ingrediente principale la aceasta reteta sunt melasa, fulgii de ovaz si ghimbirul...restul mirodeniilor se pot pune in functie de preferinte

2

dupa James Martin prajitura se poate servi cu sirop si inghetata de vanilie...

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose Parkin 396095
retete culinare - Briose Parkin 396096
retete culinare - Briose Parkin 396097
retete culinare - Briose Parkin 396098
retete culinare - Briose Parkin 396099
retete culinare - Briose Parkin 396100
retete culinare - Briose Parkin 396101
retete culinare - Briose Parkin 396102

COMENTARII (15)

Andra_Constantinescu 1

21.08.2015, 00:41

Super!

Xandrinne 1

21.08.2015, 09:05

MOKUSKA 1

27.08.2015, 10:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L