Briose pufoase cu ciocolata si piersici

de Patricia Iordache in Prajituri, 14 Mar 2013 | 5259 vizualizari

 

Zilele trecute a trebuit sa merg intr-o vizita neplanificata si...m-am gandit ce sa iau, ce sa le duc si am hotarat rapid. Decat anticul "carton cu prajituri" de la cofetarie, ce mi-am zis: mai bine fac repede niste briose. Dupa cum vedeti, m-a ajutat si baietelul meu ;) Multumesc pentru reteta Laura Laurentiu! Am modificat putin reteta Laurei, insa si asa, au iesit...fenomenale!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 ml zahar tos
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 75 ml ulei floarea soarelui
  • 1 cana si 1/2 faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 gr. ciocolata amaruie 75% cacao
  • 1/2 borcan compot de piersici "chelioase"
  • cateva stafide (pentru decor)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose pufoase cu ciocolata si piersici:

Scoti piersicile din compot, le tai cubulete si le pui la scurs intr-o sita. Tai cubulete ciocolata amaruie.

Pui ouale intregi, zaharul si zaharul vanilinat intr-un castron mare si incepi sa mixezi la viteza mare, timp de aproximativ 5 minute, pana ce obtii o crema consistenta. 

Adaugi uleiul in fir subtire si mixezi in continuare.

Se cerne faina impreuna cu praful de copt si se adauga in crema deja formata.

Se adauga in aluat bucatile de piersica si bucatile de ciocolata si se amesteca usor.

Compozitia obtinuta trebuie sa aiba consistenta unui chec.

Incalzesti cuptorul la 180 grade, timp in care pregatesti forma de briose, punand in fiecare din cele 12 orificii, hartiute speciale pentru briose.

Pui compozitie in fiecare hartiuta de briose, dar nu pana sus, pentru ca ele se vor umfla la coacere. 

Deasupra poti pune din loc in loc, stafide.

Dai tava la cuptor, la 180 grade, pentru aproximativ 25 minute, pana ce briosele devin aurii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose pufoase cu ciocolata si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Patricia Iordache 1

14.03.2013, 12:49

Fetelor, multumesc! Cate o briosa pentru fiecare

Bya Ralu 1

14.03.2013, 13:53

delicioase

Patricia Iordache 1

14.03.2013, 14:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu lamaie