Briose Raw

de adnia in Prajituri, 2 Ian 2013 | 4120 vizualizari

 

V-am mai spus ca sufar cumplit dupa un cuptor, nu? Ei bine, dar asta nu ma impiedica sa gasesc retete de dulciuri (nelipsite din viata si bucataria mea) fara foc...sunt extrem de rapid si usor de facut, sunt gustoase, foarte satioase si sanatoase. Am impuscat mai multi iepuri deodata, ce mai:)

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -fructe uscate (eu am folosit din productia proprie: piersici, pere, praf de pere, prune,pudra de mere)
  • -putina miere (dupa gust) sau siropuri (ce aveti prin casa--ideal ar fi cel de agave)
  • -pudra de migdale
  • -pudra de cocos
  • -putina pudra de psyllium, ca sa lege compozitia (optional)
  • -extract de vanilie (eu l-am folosit pe cel facut de mine)
  • -putina cacao (sau, si mai bine, pudra de roscove--buna pt. copii, ca sa nu-i agitam , dar si pt.persoanele cu intoleranta la cacao/cofeina)
  • -arome,optional
  • -fructe proaspete sau congelate, pt decor (eu am avut fructe de padure culese din curte)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose Raw:

Se lasa fructele uscate la hidratat cateva ore (eu le-am lasat peste noapte, ca sa fiu sigura:))

Se maruntesc si se pun in blender impreuna cu toate celelalte ingrediente (eu le-am pus toate la ochi, in functie de cum se forma pasta in blender)...daca vi se pare ca "aluatul" care se formeaza este prea sfaramicios se adauga putina apa, daca dimpotriva, este prea moale, se adauga masa uscata (pudra de migdale, psyllium, fulgi de cocos). Se scoate bila de aluat intr-un vas si se lasa deoparte. Intre timp se unge o forma de silicon cu foarte putin ulei (eu am folosit ulei de migdale, dar se poate utiliza orice ulei neutru), apoi se preseaza cu degetele compozitia obtinuta anterior in forme, dupa care se dau la rece cca 2 ore. Se scot din forme foarte usor, se decoreaza cu fructe si se serveste.

Enjoy!

P.S. eu am descoperit ca baiatul meu le adora, eu la fel...si sunt fericita ca pot sa-i ofer un dulce sanatos si fara sa-mi fac griji ca mananca prea mult (practic e imposibil, deoarece sunt foarte satioase)!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose Raw" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose de ciocolata cu bezea elvetiana