Briose si tarta aperitiv

de kamy in Aperitive / Garnituri, 10 Feb 2011 | 12085 vizualizari

 

Cum v-am spus,mi-am luat tava pt briose si trebuia sa o inaugurez.Acum dupa prima incercare ,sunt multumita...o sa vad si la cele dulci,cum se comporta ca hartiute nu am.

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie aluat foietaj
  • 5 oua
  • 150 ml iaurt
  • faina
  • 1 cub unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 ardei rosu
  • 6 felii salam uscat
  • 10 felii salam de pui
  • 150 gr.telemea
  • 4 felii mari cascaval
  • 150 gr.branza burduf
  • masline fara samburi
  • 400 gr.mazare
  • 2 ceape
  • 2oo.gr.ciuperci din conserva
  • sare,piper
  • verdeturi rustice kotany
  • patrunjel verde
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose si tarta aperitiv:

Aluatul il lasam la dezghetat la temp.camerei.

Taiem cubulete mezelurile,branza,cascavalul,legumele,maslinele rondele.

Ceapa o punem la calit cateva minute dupa care adaugam ciupercile taiate marunt(eu am avut din conserva)si le lasam 10 min pe foc,adaugam 1 lingurita boia iute sau dulce,amestecam bine si oprim focul.

5 oua le batem bine cu mixerul,adaugam branza de burduf,untul,punem iaurtul si faina amestecata cu praful de copt,pana obtinem o compozitie de consistenta smantanii.

In acea compozitie adaugam toate de mai sus,amestecand bine dupa care adaugam sare,piper,vredeturile si patrunjelul verde.

Aluatul de foietaj il punem pe blatul putin infainat si il intindem mai subtire,cu sucitorul.

Cu un pahar mai mare ca deschidere decat cercul de la briosa,taiem rondele cate avem nevoie(in cazul meu 12 buc)si le asezam in adanciturile de briose(pe care le ungem cu unt),pliind aluatul  dupa forma.Punem peste,compozitia cam 3/4,apasam cu o lingura,presaram susan si dam la cuptorul incins in prealabil pana se coc(testul scobitorii sau daca apasati sa fie cat de cat tare deasupra)

Pentru ca mi-a ramas si aluat si compozite am facut si o tarta.

Ungeti tava cu unt,asezati aluatul,apasandu-l cu degetele ca sa intre in santul tavi(eu am pus aluatul din 2 bucati,..nu mi-a mai ramas o bucata intreaga suficient de mare ca sa acopere tava),intepati cu furculita si asezati compozitia peste aluat.Din aluatul ramas puteti sa faceti un grilaj peste tarta, pe care-l ungeti cu ou batut ,dupa care presarati susan.

Are gust de pizza si am servit ca atare....cu ketchup si sos remoulade(ne place mai mult decat maioneza simpla)

pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose si tarta aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

crina2003 1

19.02.2011, 23:35

seara buna,
m-am inscris in acest portal pentru a va spune sa NU INCERCATI ACEASTA RETETA; eu am incercat si briosele au fost un fiasco : nu au fost coapte la mijloc, astfel, condamn cantitatea de ingredinte (vezi cantitate nejustificata la faina), timpul de preparare (nespecificat corespunzator); poate kamy ne poate ajuta cu o reteta ceva mai exacta, multumesc

kamy 1

20.02.2011, 15:04

crina2003...ti se par briosele mele din poza ,necoapte '..."la mijloc"? cantitatea de faine e NESPECIFICATA(NEJUSTIFICATA... AR INSEMNA CA E PREA MULTA SAU PREA PUTINA)ptr ca am scris in reteta... "compozitia trebuie sa fie ca o smantana"(nu ca laptele)...asta depinde si cat de mari sunt ouale...iar daca tu nu-ti cunosti cuptorul,daca nu ai facut testul scobitorii,asta nu mai e vina mea...imi pare rau ca nu ti-au iesit,dar noi am mancat cu mare placere briosele si tarta,care erau coapte(asta iti garantez eu) si arata f bine daca te uiti la poze,pacat ca nu poti simti si gustul tu ai impresia ca-mi pierd timpul sa postez o reteta la care scot pozele din "buzunar"???daca ziceai ca....nu e sarata ,sau te miri ce ,intelegeam,dar ca tie ti-au iesit necoapte,hai sa fim seriosi:ce vina am eu?
Daca tot ti-ai facut cont te asteptam si cu retete,ca doar nu l-ai facut numai sa-mi critici reteta care nu ti-a iesit din cauza ta,ptr ca eu am mai facut-o o data de atunci si bineanteles ca a iesit si mai buna...
Iti doresc in continuare experiente culinare... reusite.

babi5 1

21.08.2013, 21:59

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu de toate la cuptor