Briose tricolore - La multi ani Romania!!!!!

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 1 Dec 2012 | 5201 vizualizari

 

La multi ani Romania!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 300 ml de lapte acru sa iaurt
  • 300 g faina
  • 150 g zahar
  • 75 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • in plus:
  • gutui din compot sau orice alt fruct va place
  • zahar
  • colorant rosu
  • colorant albastru
  • colorant galben
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose tricolore - La multi ani Romania!!!!!:

Se mixeaza oul cu zaharul, dupa care se adauga treptat uleiul, laptele acru, esenta de vanilie, coaja de portocala, faina si praful de copt si se omogenizeaza bine compozitia.

Compozitia se lasa cca 10 minute sa se odihneasca, dupa care se toarna in formele de briose, in care am pus hartii de briose ( puteti sa ungeti formele cu ulei si sa le tapetati cu faina si atunci nu mai este nevoie de hartii )

In mijlocul lor se pune un cub de gutui.

Se dau formele la cuptorul preincalzit cca. 12 - 15 min.la 185 grade.

Intre timp se pregateste zaharul colorat.

Se pune cate o lingura de zahar in 3 vase separat, dupa care se amesteca fiecare cu cate un praf de colorant alimentar ( eu folosesc colorant Wilton ).

Dupa ce se scot briosele din cuptor se vor acoperii cu acest zahar colorat.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose tricolore - La multi ani Romania!!!!!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Sim0na 1

01.12.2012, 15:10

Ce frumoase sunt!!! La Multi Ani!!!

deyutzky 1

01.12.2012, 19:37

ce frumusele sunt

diaconta 1

01.12.2012, 21:21

frumoase

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu biscuiti