Briose umplute si glazurate

de naomy in Prajituri, 22 Iul 2011 | 3784 vizualizari

 

super gustoase si apetisante.

 

INGREDIENTE

  • BRIOSE
  • 1 cana de faina
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de lapte
  • 100 ml ulei masline (sa nu fie intens)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 3linguri cacao
  • 1ou
  • CREMA
  • 3 galbenusuri
  • 75 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 budinca de vanilie
  • 1 varf cutit de sare
  • GLAZURA DE CARAMEL
  • 150 gr de zahar brun
  • 50 gr de unt
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose umplute si glazurate:

Pregatirea brioselor :

Incepem cu amestecarea fainii cu cacaua ,praful de copt si zaharul vanilat. Separat mixam oul cu zaharul, laptele si uleiul pana se formeaza o pasta, apoi o incorporam la compozitia de faina si amestecam bine. Se toarna continutul in forme pt briose (grija nu umpleti formele pana sus). Se coc la cuptor incins la 180gr, cam 15-20 min.

Crema:

Se mixeaza galbenusurile cu sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se toarna 50 ml din  lapte treptat si se pune pe bain marie. Separat dizolvam budinca in laptele ramas si o incorporam peste crema de galbenusuri amestecand pana se ingroasa, apoi se lasa la racit.

Glazura de caramel:

Se topeste zaharul la foc mic, iar cand devine lichid  il luam de pe foc si turnam frisca lichida peste si amestecam cu grija ,apoi il punem din nou la foc mic si incorporam untul. Astfel se obtine  pasta groasa pe care o numim caramel.

Umplerea si glazurarea brioselor:

Se gauresc briosele cu lingura de inghetata si se separa , umplem gaura  formata cu crema, apoi se pune partea de deasupra si se glazureaza din abundenta cu caramel.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Briose umplute si glazurate-0
Briose umplute si glazurate-1

COMENTARII (33)

naomy

naomy 1

27.07.2011, 19:01

va multumesc din nou pt urare

dana1986

dana1986 1

29.07.2011, 16:49

vreau si eu briose

naomy

naomy 1

30.07.2011, 01:30

sigur vrei ?! si dieta ........lasa ca fac cand ma intorc in madrid atunci nu mai esti la dieta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!