Briose umplute si glazurate

de naomy in Prajituri, 22 Iul 2011 | 6601 vizualizari

 

super gustoase si apetisante.

 

INGREDIENTE

  • BRIOSE
  • 1 cana de faina
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de lapte
  • 100 ml ulei masline (sa nu fie intens)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 3linguri cacao
  • 1ou
  • CREMA
  • 3 galbenusuri
  • 75 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 budinca de vanilie
  • 1 varf cutit de sare
  • GLAZURA DE CARAMEL
  • 150 gr de zahar brun
  • 50 gr de unt
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose umplute si glazurate:

Pregatirea brioselor :

Incepem cu amestecarea fainii cu cacaua ,praful de copt si zaharul vanilat. Separat mixam oul cu zaharul, laptele si uleiul pana se formeaza o pasta, apoi o incorporam la compozitia de faina si amestecam bine. Se toarna continutul in forme pt briose (grija nu umpleti formele pana sus). Se coc la cuptor incins la 180gr, cam 15-20 min.

Crema:

Se mixeaza galbenusurile cu sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se toarna 50 ml din  lapte treptat si se pune pe bain marie. Separat dizolvam budinca in laptele ramas si o incorporam peste crema de galbenusuri amestecand pana se ingroasa, apoi se lasa la racit.

Glazura de caramel:

Se topeste zaharul la foc mic, iar cand devine lichid  il luam de pe foc si turnam frisca lichida peste si amestecam cu grija ,apoi il punem din nou la foc mic si incorporam untul. Astfel se obtine  pasta groasa pe care o numim caramel.

Umplerea si glazurarea brioselor:

Se gauresc briosele cu lingura de inghetata si se separa , umplem gaura  formata cu crema, apoi se pune partea de deasupra si se glazureaza din abundenta cu caramel.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose umplute si glazurate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

naomy 1

27.07.2011, 19:01

va multumesc din nou pt urare

dana1986 1

29.07.2011, 16:49

vreau si eu briose

naomy 1

30.07.2011, 01:30

sigur vrei ?! si dieta ........lasa ca fac cand ma intorc in madrid atunci nu mai esti la dieta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose cu nuca si crema de vanilie