Briose vanilate

de danamatei in Prajituri, 24 Iun 2012 | 2904 vizualizari

 

Trebuia sa fac ceva dulce pentru serbarea de sfarsit de an la gradi si tot cautand am dat peste aceste briose pufoase pe blogul lui Miha. Haideti sa vedeti ce a iesit ... :)

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 250 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 150 gr lapte praf
  • 350 gr faina
  • 2 pliculete praf copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 50 gr ciocolata alba
  • 5 linguri lapte
  • ornamente colorate
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose vanilate:

Se mixeaza bine untul cu zaharul, apoi se adauga ouale si se mixeaza dupa fiecare (eu am mai scapat si cate 2-3).

Separat amestecam faina cu laptele praf, un praf de sare, zaharul vanilat si praful de copt. Se adauga peste amestecul de unt si se amesteca bine. Se tapeteaza formele de briose cu hartiute. Punem copozitia cu lingura, umpland 3/4 din inaltimea hartiutei (cosuletul de hartie pt briose). Se coc la foc mediu cca 25-30 min.

Cat se racesc punem ciocolata impreuna cu laptele la topit la bain-marie. Se ia briosa rece si se scufunda cu partea de sus in ciocolata topita, se scurge bine, apoi se presara ornamentele colorate.

 

RETETA IN IMAGINI

Briose vanilate-0
Briose vanilate-1
Briose vanilate-2

COMENTARII (25)

danamatei 1

29.09.2013, 16:09

multumesc mult. Pupici

diaconta 1

28.09.2015, 08:55

La multi ani!!!

miki_a 1

28.09.2015, 09:10

La multi ani!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04