Briose vesele

de leoflori in Prajituri, 9 Iun 2009 | 1691 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt.12 bucati (forme metalice = 4 lingurite cu vf.de compozitie)
  • Ingrediente :
  • 200 gr.faina (all purpose flour)
  • 100 gr.zahar (sugar)
  • 75 ml.lapte (milk)
  • 65 gr.unt (butter)
  • 2 oua mari (large eggs)
  • 1/2 plic praf copt ( 1 teaspoon baking powder)
  • 2 linguri cacao (cocoa)
  • 1 lingura esenta rom (rom extract)
  • 1 lingura esenta vanilie (vanilla extract)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose vesele:


Amestecam faina+praf de copt.

Topim untul si il lasam la racit.

Mixam ouale cu zaharul.

Adaugam untul si laptele.

Adaugam faina in ploaie si amestecam cu lingura de lemn/spatula de jos in sus.

Eu am amestecat tot la mixer la viteza mica cu paletele pt.framantat.

Impartim compozitia in 2 vase : in unul adaugam esenta de vanilie , iar in celalalt cacao cu esenta de rom.

Punem in forme, intai compoz.alba si apoi cea cu cacao.Trebuie repartizat in mod egal.Eu nu prea am pus asa.

Coacem 20 minute la foc mic si apoi pana sunt gata la foc mediu. In total 35 minute.


Am glazurat cu putina ciocolata alba topita si diverse bombonele decor
 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose vesele 4382
retete culinare - Briose vesele 4383
retete culinare - Briose vesele 4384
retete culinare - Briose vesele 4385
retete culinare - Briose vesele 4386
retete culinare - Briose vesele 4388

COMENTARII (1)

deyutzky 1

05.04.2011, 23:15

cum de nimeni n-a observat asa bunatate? le pap eu toate foarte bine arata sunt asa dragalase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: