Briose vesele

de leoflori in Prajituri, 9 Iun 2009 | 1737 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt.12 bucati (forme metalice = 4 lingurite cu vf.de compozitie)
  • Ingrediente :
  • 200 gr.faina (all purpose flour)
  • 100 gr.zahar (sugar)
  • 75 ml.lapte (milk)
  • 65 gr.unt (butter)
  • 2 oua mari (large eggs)
  • 1/2 plic praf copt ( 1 teaspoon baking powder)
  • 2 linguri cacao (cocoa)
  • 1 lingura esenta rom (rom extract)
  • 1 lingura esenta vanilie (vanilla extract)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose vesele:

Amestecam faina+praf de copt.
Topim untul si il lasam la racit.
Mixam ouale cu zaharul.
Adaugam untul si laptele.
Adaugam faina in ploaie si amestecam cu lingura de lemn/spatula de jos in sus.
Eu am amestecat tot la mixer la viteza mica cu paletele pt.framantat.
Impartim compozitia in 2 vase : in unul adaugam esenta de vanilie , iar in celalalt cacao cu esenta de rom.
Punem in forme, intai compoz.alba si apoi cea cu cacao.Trebuie repartizat in mod egal.Eu nu prea am pus asa.
Coacem 20 minute la foc mic si apoi pana sunt gata la foc mediu. In total 35 minute. 

Am glazurat cu putina ciocolata alba topita si diverse bombonele decor
 

RETETA IN IMAGINI

Briose vesele-0
Briose vesele-1
Briose vesele-2
Briose vesele-3
Briose vesele-4
Briose vesele-5

COMENTARII (1)

deyutzky 1

05.04.2011, 23:15

cum de nimeni n-a observat asa bunatate? le pap eu toate foarte bine arata sunt asa dragalase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41