Briose(Cupcakes) pufoase cu merisoare si stafide

de hashul in Dulciuri, 5 Apr 2013 | 1278 vizualizari

 

Foarte bune si delicioase!
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Pofta buna!!!

 

INGREDIENTE

Pentru cupcakes:

  • faina - aprox 250 gr (aluatul trebuie sa fie un pic mai gros)
  • zahar tos - 150 gr
  • unt - 100 gr
  • lapte - 100 ml
  • oua - 3 buc
  • stafide - 50 gr
  • merisoare - 50 gr
  • zahar vanilat - 2 plicuri
  • praf de copt - 1 plic
  • un praf de sare
  • esenta rom - 1/2 sticluta
  • extract de vanilie facut in casa de mine :), daca nu aveti puteti pune si esenta de vainilie

Sper ca nu am uitat nimic :) Pentru topping:

  • Smantana pentru frisca - 250 ml
  • Zahar pudra vanilat - 2 lingurite (cum va place , mai dulce sau nu)
  • merisoare - 20 gr
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose(Cupcakes) pufoase cu merisoare si stafide:

  Inainte de toate se pune o jumatate de cana de apa la fiert,cand a dat un clocot o da-ti deoparte si puneti merisoarele si stafidele in ea,turnati o jumate de sticluta esenta rom. Le lasati pana terminati aluatul.

  Intr-un robot sau vas de mixer puneti untul ,pastrat ceva timp afara sa fie moale, impreuna cu zaharul, praful de sare si zaharul vanilat. Frecati bine pana se topeste zaharul.

  Puneti cate un ou si frecati bine , apoi restul de oua pe rand si frecati bine dupa fiecare (nu le puneti toate odata ca riscati sa se taie compozitia).

  Adaugati faina cate putin alternand cu laptele. (puteti sa o faceti si cu mixerul si cu mana, cum doriti). Aluatul trebuie sa fie mai gros.

  La sfarsit puneti stafidele si merisoarele insiropate, dupa care puneti extractul (esenta) de vanilie.

  Puneti formele de hartie in tava, da-ti cuptorul pe 180 de grade si turnati cam 2 linguri de compozitie (trei sferturi din forma).Le bagati pentru 25 de min la cuptor. Sa le verificati si la 20 de min cu o scobitoare.

  La sfarsit le ornam cu frisca si cu merisoare. Hmmm... delicioase si pufoase!

Pofta buna!

Aveti grija sa nu va muscati degetele!!!

 

 

TIPS-URI

1

Puteti sa le ornati si cu frisca si sa puneti scortisoara deasupra

2

Se pot face si cu dulceata adaugata inainte sa le bagati la cuptor.

3

Se mai poate pune in aluat si nuca macinata sau migdale macinate

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose(Cupcakes) pufoase cu merisoare si stafide 216616
retete culinare - Briose(Cupcakes) pufoase cu merisoare si stafide 216617
retete culinare - Briose(Cupcakes) pufoase cu merisoare si stafide 216618
retete culinare - Briose(Cupcakes) pufoase cu merisoare si stafide 216619
retete culinare - Briose(Cupcakes) pufoase cu merisoare si stafide 216620
retete culinare - Briose(Cupcakes) pufoase cu merisoare si stafide 216621
retete culinare - Briose(Cupcakes) pufoase cu merisoare si stafide 216622
retete culinare - Briose(Cupcakes) pufoase cu merisoare si stafide 216623
retete culinare - Briose(Cupcakes) pufoase cu merisoare si stafide 216624
retete culinare - Briose(Cupcakes) pufoase cu merisoare si stafide 216625
retete culinare - Briose(Cupcakes) pufoase cu merisoare si stafide 216626
retete culinare - Briose(Cupcakes) pufoase cu merisoare si stafide 216627

COMENTARII (5)

hashul 1

05.04.2013, 23:19

multumesc, bine v-am gasit!!!

hashul 1

06.04.2013, 09:55

cum imi pot sterge o reteta care am postat-o din gresala??

kukibella 1

09.04.2013, 13:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: