Briosele zambarete

de buteanusonia in Prajituri, 3 Feb 2014 | 2458 vizualizari

 

Buna dragilor!
Intr_o zi plictisitoare m-am decis sa fac ceva dulce...ce sa fac ?...briose!!!. Aveam forme de silicon cumparate mai demult...si impreuna cu fetita mea de 9 ani ne-am pus pe treaba!!!
Deci am folosit:

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • 400 g faina
  • 40 ml ulei
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 300 ml iaurt
  • 1 plic praf de copt
  • putina cacao
  • pt decor...bilute din zahar, ornamente...ce gasiti
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briosele zambarete:

Am procedat asa: am mixat cu mixerul zaharul cu ouale ( 5 min) apoi am adaugat iaurtul.uleiul,zaharul vanilat,faina ,praful de copt(incorporat in faina), am amestecat usor...pana ce am obtinut un aluat de consistenta smantanii ..(mai gros putin).

Am luat formele ,intai cele de hartie, pe care le-am uns putin cu ulei...apoi le-am pus in cele de silicon si le-am umplut pe trei sferturi cu compozitia de mai sus.

Am dat la copt 35 min la 140 grade (cuptorul preincalzit); ca decor am folosit putina cacao amestecata cu putin din aluat si bilute, stelute de decor( fetita s-a ocupat cu aranjamentul ):).

La final se face testul cu scobitoarea...daca sunt gata le scoatem din forma....le lasam la racit ...si le mancam ....:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Briosele zambarete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

deyutzky 1

04.02.2014, 13:28

bine ai venit

Panacris 1

04.02.2014, 20:01

Bine ai venit! Zâmbărețele par gustoase

buteanusonia 1

05.02.2014, 21:54

Multumesc inca o data...sper sa mai fac ceva ,,zambaret''....deocamdata sunt incepatoare...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Muffins cu ciocolata umplute cu gem de afine