Briosele zambarete

de buteanusonia in Prajituri, 3 Feb 2014 | 555 vizualizari

 

Buna dragilor!
Intr_o zi plictisitoare m-am decis sa fac ceva dulce...ce sa fac ?...briose!!!. Aveam forme de silicon cumparate mai demult...si impreuna cu fetita mea de 9 ani ne-am pus pe treaba!!!
Deci am folosit:

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • 400 g faina
  • 40 ml ulei
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 300 ml iaurt
  • 1 plic praf de copt
  • putina cacao
  • pt decor...bilute din zahar, ornamente...ce gasiti
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briosele zambarete:

Am procedat asa: am mixat cu mixerul zaharul cu ouale ( 5 min) apoi am adaugat iaurtul.uleiul,zaharul vanilat,faina ,praful de copt(incorporat in faina), am amestecat usor...pana ce am obtinut un aluat de consistenta smantanii ..(mai gros putin).

Am luat formele ,intai cele de hartie, pe care le-am uns putin cu ulei...apoi le-am pus in cele de silicon si le-am umplut pe trei sferturi cu compozitia de mai sus.

Am dat la copt 35 min la 140 grade (cuptorul preincalzit); ca decor am folosit putina cacao amestecata cu putin din aluat si bilute, stelute de decor( fetita s-a ocupat cu aranjamentul ):).

La final se face testul cu scobitoarea...daca sunt gata le scoatem din forma....le lasam la racit ...si le mancam ....:)

 

RETETA IN IMAGINI

Briosele zambarete-0
Briosele zambarete-1

COMENTARII (14)

deyutzky 1

04.02.2014, 13:28

bine ai venit

Panacris 1

04.02.2014, 20:01

Bine ai venit! Zâmbărețele par gustoase

buteanusonia 1

05.02.2014, 21:54

Multumesc inca o data...sper sa mai fac ceva ,,zambaret''....deocamdata sunt incepatoare...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04