Broscuta placinta

de raluxas in Dulciuri, 13 Noi 2010 | 1686 vizualizari

 

Este placinta clasica cu branza si stafide, dar cu alt aspect, atragandu-i ( spun eu ) chiar si pe cei mofturosi

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1Lg ulei masline
  • 240 ml apa/lapte (eu pun lapte)
  • 1 lg sare
  • 480 g faina
  • 1lg drojdie uscata sau 1/2 cubulet drojdie

Umplutura:-

  •  300 g branza proaspata de vaca
  •  3 oua
  •  cateva stafide
  •  zahar
  •  coaja de lamaie /portocala
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Broscuta placinta:

Se framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini si se lasa la crescut, sau se pun toate ingredientele la masina de facut paine pe programul de framantare si crestere.
Se imparte aluatul in bile cat sa incapa in palma si tot atatea bile mici cam cat o nuca.
Bilele mari vor fi corpul broscutei.
Acestea se intind si in centru se pune umplutura , apoi se strange aluatul, rezultand o bila plina cu aluat.
Bilele mici se vor intinde si decupa cu un capac astfel incat sa dea aspectul de carapace, apoi se aplica peste fiecare bila mare.
Capul si piciorusele se fac separat din aluatul ramas la decupare: capul din putin aluat caruia in dam forma sferica si il prindem de corpul broscutei, iar picioarele si codita din aluat rulat intre degete , cam de 2 cm si, la fel, se prind sub corpul broscutei.
Se aseaza pe o tava care are hartie de copt si se introduc la cupotor. Sunt gata cand au crescut si au facut crusta aurie.
Este o placinta aspectuoasa care ii va determina si pe cei mici sa manance ! 

 

TIPS-URI

1

indicat este sa se puna hartie de cot in tava, nu sa se unga tava cu unt /margarina

COMENTARII (10)

Laly

Laly 1

13.11.2010, 23:02

Bun venit,in gasca vesela

nadina73

nadina73 1

14.11.2010, 10:55

Bun venitsuper broscuta ta 5f

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

12.12.2010, 00:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!