Brownie Cappuccino

de claudiaO in Prajituri, 10 Ian 2014 | 3232 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta acum vreo 3 ani pe blogul lui Miha si, asa cum bine a spus si ea, de atunci a devenit nelipsita la toate sarbatorile, zilele de nastere ... a devenit un fel de "prajitura casei". Multumesc Miha :*

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 gr ciocolata - de preferinta amaruie
  • 100 gr unt nesarat
  • 2 lingurite ness dizolvat intr-o lgta de apa fierbinte
  • 100 gr zahar
  • esenta de vanilie
  • 2 oua
  • jumatate de cana de faina (cana de 250 gr)
  • 1 cana de nuci prajite si tocate grosier
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 2 cutii Almete cu smantana - adica 300 gr
  • zahar pudra cu aroma de vanilie cca 180 gr - se poate pune dupa gustul fiecaruie
  • unt 100-120 gr
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita cu varf cu scortisoara macinata
  • Glazura:
  • 250 gr ciocolata amaruie
  • 20 gr unt
  • 50 gr smantana de frisca
  • 2 lingurite de ness dizolvat intr-o lingurita de apa fierbinte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie Cappuccino:

Blat: punem untul cu nessul si ciocolata pe foc pana se topeste; lasam putin la racit, apoi adaugam zaharul si vanilia si amestecam din nou. Dupa ce se mai raceste putin punem ouale pe rand si amestecam energic dupa fiecare. Acum este timpul sa punem faina amestecata cu praful de sare, iar la urma adaugam nucile. Intindem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pt cca 15-20 minute. Lasam la racit.

Eu am tava de 30x40 si din cauza asta am modificat putin reteta Mihaelei.

Crema: frecam untul la temperatura camerei cu crema Almete pana devine pufoasa, apoi punem zaharul , esenta si scortisoara si dam la frigider pana este gata racit blatul. Se intinde cu o spatula peste tot blatul si se da la frigider.

Glazura: se toaca ciocolata cu cutitul si se pune la topit impreuna cu nessul dizolvat, untul si frisca pana devine o crema moale omogena. Se toarna fierbinte peste crema de scortisoara.

Se portioneaza prajitura a doua zi, ca sa aiba timp blatul sa se inmoaie putin.

Mie imi place sa o tai patratele de 2x2 cm si sa o ornez cu cate un mot de frisca...ii da un aer festiv.

 

 

COMENTARII (12)

danakarin 1

10.01.2014, 19:32

Tarhon! Super!

Andreea Caroline 1

10.01.2014, 22:09

Valclaudia 1

11.01.2014, 15:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S