Brownie Cheescake

de Miha in Prajituri, 23 Oct 2009 | 2105 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 80 g amidon
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema de branza avem nevoie de:
  • 250 g branza de vaci
  • 1 ou
  • 50 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar
  • esenta de rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie Cheescake:

Se topeste untul impreuna cu ciocolata la foc mic. Se lasa la racit.
Ouale intregi se bat cu zaharul pana isi dubleaza volumul,praful de sare si vanilia dupa care se adauga in ciocolata topita si racita. La final se pune amidonul si praful de copt si se omogenizeaza.


Pentru crema se mixeaza toate ingredientele pana obtinem o crema de branza fina.


Punem aluatul intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt, iar pe deasupra din loc in loc punem cate o lingura din crema de branza. Apoi cu o lingurita amestecam foarte putin cele 2 compozitii.

Dam la cuptor pentru jumatate de ora, la foc mediu.

Lasam sa se raceasca, apoi se portioneaza.


Langa cafeaua de dimineata e absolut divina.



 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Brownie Cheescake 9670
retete culinare - Brownie Cheescake 9671
retete culinare - Brownie Cheescake 9672
retete culinare - Brownie Cheescake 9673
retete culinare - Brownie Cheescake 9674

COMENTARII (14)

Miha 1

28.10.2009, 19:44

Oana, merge facuta si cu faina. In varianta cu branza n-am incercat cu faina, doar in varianta de la care am pornit cand am facut prajitura asta: http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2009/02/prajitura-brownies.html Nu creste foarte mult, dar e moale si pufoasa. Nu inteleg de ce nu s-a intarit de a fost nevoie s-o mancati cu lingurita.

Oana 1

28.10.2009, 20:22

Miha, chiar nu a iesit moale si pufoasa absolut deloc! nu era ca un chec...nu stiu ce s-a intamplat...a iesit ceva cremos si s-a lasat dupa ce am scos tava din cuptor. Si am lasat la copt o gramada, la foc mic, deja dedesubt a prins o crusta, daca o mai lasam se ardea....nu stiu....

Miha 1

29.10.2009, 09:55

Oana, nu stiu ce s-a putut intampla, nu-mi dau seama. Te stiu o gospodina cu experienta, n-as putea spune ca ai gresit ceva. Am tot recitit reteta, poate ca am gresit ceva la redactare. N-am gasit... Cantitatile sunt exacte, am facut reteta asta cu cantarul pe masa... Chiar nu-mi dau seama de ce n-a iesit. :(

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cannelloni cu carne de vitel
  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!