Brownie Cheesecake

de deliciousflavours in Prajituri, 12 Oct 2011 | 5640 vizualizari

 

Asa cum spune si Laura Adamache despre aceasta prajitura ca este absolut divina, asa spun si eu! Mersi Laura pentru reteta!
P.S. cu doar cateva mici modificari :P

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente brownie:
  • 6 oua
  • 250 gr ciocolata amara
  • 250 gr unt
  • 160 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • Ingrediente crema branza:
  • 150 gr branza ricotta
  • 100 gr mascarpone
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie Cheesecake:

Prima data vom prepara crema de branza, deoarece merge repede si o putem pune la rece pana facem si blatul.

Amestecam cu mixerul toate ingredientele cateva minute, pana obtinem o pasta cremoasa, apoi punem deoparte la rece.

Topim ciocolata (eu sincer am folosit o ciocolata cu 75% cacao si una cu lapte) impreuna cu untul pe baie de aburi. Separat mixam ouale cu zaharul pana devine ca o spuma (5 min aprox). Dupa ce ciocolata si untul s-au topit complet lasam cateva minute sa se raceasca, doar cat sa nu fie fierbinte si adaugam la ouale batute. Incorporam si faina amestecata cu praful de copt si un strop de sare. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, iar deasupra punem cu o lingurita gramajoare din crema de branza. Dupa ce terminam, cu o furculita tragem usor de bulgarasii de branza, sa se amestece putin cu aluatul de ciocolata.  Introducem tava in cuptorul preincalzit, circa 30-35 minute, chiar daca este usor umeda cand testam cu scobitoarea, este in regula deoarece se mai usuca in timpul racirii. Daca lasam prea mult in cuptor se va usca prea tare blatul.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Brownie Cheesecake-0
Brownie Cheesecake-1
Brownie Cheesecake-2
Brownie Cheesecake-3

COMENTARII (18)

deliciousflavours

deliciousflavours 1

13.10.2011, 22:06

mdaaa, chiar a fost delicioasa si a trecut f repede!

MIUTA

MIUTA 1

13.10.2011, 22:47

Foarte buna

Teo

Teo 1

13.10.2011, 23:26

decand urmaresc prajitura asta !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!