Brownie Chocolate Cake

de madi_marin in Prajituri, 13 Mai 2012 | 4382 vizualizari

 

Astăzi, de ziua mea, vă servesc cu o delicioasa şi ciocolatoasă prăjitură. Îmi cer scuze pentru întârziere.

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 4 ouă
  • 250 g ciocolată cu alune
  • 150 g făină
  • 300 g zahăr
  • 1 lingură cacao neagră
  • 1 fiolă esenţă de rom

Crema :

  • 200 g frişcă lichidă
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 2 linguriţe cu zahăr
  • 1 linguriţă cacao neagră
  • 1 plic ness
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie Chocolate Cake:

Se topesc la foc mic ciocolata tăiată bucăţele şi untul. Se dau deoparte.

Se bat ouăle întregi cu zahărul până se obţine o spumă. Se amestecă apoi cu ciocolata si untul topite, făina cernută şi esenţa de rom. Se omogenizează bine compoziţia şi se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc potrivit cam 20-25 de minute. Se dă la răcit.

Pentru cremă se pune ciocolata la topit în frişca lichidă împreună cu cacaoa , nesul şi zahărul. Se raceşte la frigider apoi se spumează un pic cu mixerul. Se întinde peste prăjitură.

Se lasă la rece pentru 0 oră după care se poate porţiona şi orna după preferinţă.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Brownie Chocolate Cake 162647
retete culinare - Brownie Chocolate Cake 162648

COMENTARII (62)

MIUTA 1

16.05.2012, 20:46

Wauuuuuu delicios

madi_marin 1

16.05.2012, 21:10

MIUTA....multumesc....

Valclaudia 1

13.12.2014, 10:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D