Brownie cu menta

de Sim0na in Prajituri, 22 Feb 2013 | 1090 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 170 g unt
  • 150 g ciocolata 52% cacao
  • 2 oua
  • 200 g zahar brun
  • 3 linguri whisky
  • 1 lingura menta uscata
  • 150 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt

pentru sos:

  • 40 g ciocolata 52% cacao
  • 40 ml smantana lichida
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie cu menta:

Ciocolata am rupt-o bucatele, untul l-am taiat cubulete, si impreuna le-am pus la topit pe baie de abur. Cand s-au topit am dat vasul de-o-parte si m-am ocupat de aluat.

Intr-un bol am pus ouale si zaharul si am mixat pana acesta s-a topit. Am adaugat whisky-ul si menta (din pacate menta proaspata pe care o cumparasem special ptr aceasta prajitura, s-a uscat pana am apucat s-o pregatesc), ciocolata topita si la final faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia am pus-o intr-o tava cu diametrul 20x30, tapetata cu hartie de copt. Am dat tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu ptr cca 30 minute.

Intre timp am pregatit si sosul, infierbantand smantana fara a o lasa sa fiarba si apoi adaugand ciocolata taiata cubulete. Am omogenizat bine, am lasat putin sa se racoreasca, si... voila!!

 

RETETA IN IMAGINI

Brownie cu menta-0
Brownie cu menta-1
Brownie cu menta-2
Brownie cu menta-3
Brownie cu menta-4
Brownie cu menta-5

COMENTARII (17)

 merisor

merisor 1

23.02.2013, 08:16

Super!

Copiosus

Copiosus 1

23.02.2013, 11:47

Cred ca e foarte buna

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

23.02.2013, 19:55

Combinație de succes!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!